USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна та Угорщина підписали угоду про взаємне визнання документів про освіту

22 Липня 2021 15:46
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та головуючий в Комітеті міністрів Ради Європи, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підписали Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Угорщини про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені.

Як передає УНІАН, це відбулося перед початком їхньої спільної пресконференції.

Сійярто зауважив, що це питання обговорювалося протягом 7 років.

«Угода про визнання дипломів і наукових ступенів свідчить про те, що немає невирішуваних проблем. Тільки треба багато працювати», – сказав він.

Крім того, під час зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю у сфері підготовки дипломатичних кадрів між Міністерством закордонних справ України та Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Як зазначається у дописі на сторінці МЗС України у Facebook, підписання цих документів означає, що Україна визнаватиме угорські документи про освіту та наукові ступені, а Угорщина – українські. Крім того, Дипломатична академія України ім. Геннадія Удовенка при МЗС та Дипломатична академія Угорщини активізують обмін студентами, науковцями та експертами. Також передбачається участь дипломатів обох держав у тренінгах, обмін публікаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Да ну на Показати IP 22 Липня 2021 20:55
Наші медичні дипломи навіть Сірія не визнає. Ну не зможе наш лікар в Угорщині працювати навіть медсестрою. Хіба що санітаркою.
В. Показати IP 23 Липня 2021 06:54
Теперь мадяры из Закарпатья толпами попрут в венгрию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus