USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У «Дії» з'являться диплом про освіту та шкільний атестат

4 Листопада 2022 19:07
Сьогодні на засіданні Уряду ухвалили постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо формування та застосування електронного документа про освіту у застосунку «Дія».

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Цифровий документ про освіту буде в мобільному застосунку «Дія» і відображатиме дані, що містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

Міністр зазначає, що від початку військової агресії рф гостро постало питання доступу до документів про освіту та їхнього використання, зокрема через вимушене переселення або евакуацію. Тому прийняте рішення забезпечить рівні можливості доступу до освіти та працевлаштування всіх громадян України, дані про освіту яких містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

«Реалізація затвердженого Порядку дозволить особі, яка досягла 14-річного віку, є власником відповідного документа про освіту та має реєстраційний номер облікової картки платника податків безоплатно сформувати в «Дії» відомості про документи про освіту та використовувати їх замість паперових», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до цього, додатково вже не потрібно буде пред’являти відповідні документи:

- про базову середню освіту;

- про повну загальну середню освіту;

- про професійну (професійно-технічну) освіту;

- про фахову передвищу освіту;

- про вищу освіту (науковий ступінь).

Проєкт буде здійснювати Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Державною податковою службою України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в «Дії» триває бета-тест послуги з надання електронної версії «довідки про прописку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus