USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна цього опалювального сезону розраховуватиме на власне вугілля, – Міненерго

2 Серпня 2022 14:15
Україна цієї зими буде розраховувати на вугілля власного видобутку.

Про це повідомляє міністерство енергетики з посиланням на інформацію голови відомства Германа Галущенка, пише УНІАН.

«Накопичення вугілля – це одне з пріоритетних завдань для проходження ОЗП. Є затверджений план, який передбачає не менш як 2,5 млн тонн вугілля на початок опалювального сезону», – цитує пресслужба міністра.

Він зауважив, що минулого тижня було ухвалено механізм покладання спецобов’язків, який передбачає залучення коштів НЕК «Укренерго» для постачання вугільної продукції.

«Необхідно налагодити видобуток і логістику перевезення вугілля. Цього опалювального сезону ми першочергово будемо орієнтуватися на вугілля українського видобутку. Тому зараз від наших гірників потрібна максимальна віддача, адже маємо підготувати запаси вугілля, виходячи із найгіршого воєнного сценарію», – наголосив Галущенко.

Як відомо, Україна в 2021 році збільшила валютні витрати на імпорт кам'яного вугілля та антрациту порівняно з аналогічним періодом минулого року на 46,7% – до $2,48 мільярда.

Імпорт вугілля за цей період з Росії становив 62%, із США – 20%, із Казахстану 10,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus