USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Україна відновила втрачені позиції серед світових експортерів зброї

8 Жовтня 2020 18:57
Українські експортери озброєння відновлюють втрачені позиції на світових ринках.

Як повідомив генеральний директор «Укрспецекспорту» Вадим Ноздря, попри високу конкуренцію на світових ринках та карантинні обмеження, компанії з початку року вдалося на сто відсотків виконати план із надходження грошей в бюджет, виграти кілька тендерів та налагодити співробітництво з кількома десятками країн, пише 24 канал. Завдяки цьому Україна впевнено знаходиться у двадцятці найбільших експортерів зброї. Ключовим, за словами керівника відомства, для нас залишається ринок Азії. Найбільше української зброї купує Пакистан, Китай та Туреччина. Це бронетехніка, запасні частини для ремонту танків Т-80, протиракетний комплекс «Скіф».

«Нам є що пропонувати і що продавати. Не завжди це легко. Ефективність економічна збільшує нашу ціну. Але тим не менш, наші позиції достатньо стабільні, щоб це нарощувати, перебудовувати, оптимізувати виробництво і ставати більш конкурентоспроможними», – зазначив керівник відомства.

Так, за словами Вадима Ноздрі, в Пакистані проведено два раунди надскладних випробувань високоточних засобів ураження в умовах військового полігону, результат яких був високо оцінений тамтешніми військовими. З Туреччиною компанія домовляється про створення спільного підприємства з виробництва безпілотних комплексів. Існують й інші домовленості про закупку озброєнь нашого ВПК.

Разом із налагодженням співпраці, Україні доводиться протистояти потужним інформаційним атакам з боку конкурентів, особливо росіян. Так, агентства наших сусідів після пресконференції почали розганяти в інформацію про те, що Україна випала з 20-ки найбільших світових експортерів зброї, що особисто спростував гендиректор «Укрспецекспорту».

«Я ж не сказав, що ми випали. Я сказав, що була така загроза, якби продовжувались скорочення експорту. Тенденція зараз покращується, тому ми знаходимось за об`ємами у другій двадцятці. Те, що російські ЗМІ це розганяють, це просто елемент гібридної війни і інформаційних атак, – зазначив генеральний директор «Укрспецекспорта». – Саме тому компанія буде проводити більш відкриту політику діяльності, аби нівелювати негативні вигадки конкурентів та підтримувати імідж якісного і надійного постачальника високоякісного озброєння».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 8 Жовтня 2020 21:30
ЯСНО.І тут до опи дохазяйнувались. Погано що з безвізу не виперли.
12345 Показати IP 8 Жовтня 2020 23:30
Торгівля смертю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus