USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна увійде в 2014 рік без держбюджету

17 Грудня 2013 10:02
До кінця року головний фінансовий документ країни не буде прийнятий - його затвердять лише в січні-лютому. Про це повідомляє «Комерсант-Україна».

До п'ятниці уряд буде готовий внести до парламенту проект державного бюджету на 2014 рік, заявив глава Верховної ради Володимир Рибак після «ретельної розмови» з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Документ передадуть на розгляд парламентським комітетам, які отримають можливість сформулювати зауваження до бюджету. На це може знадобитися від десяти днів і більше, пише видання.

Поточний пленарний тиждень - останній в цьому році, тому спікер сказав, що в першому читанні проект бюджету буде прийнятий в середині січня, а в другому читанні і в цілому - в лютому.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений, що головний фінансовий документ країни буде прийнятий вже в січні 2014 року.

Це не перша обіцянка уряду надати депутатам проект держбюджету-2014.

Мінфін допрацьовував його останні три місяці. Текст документа, який, згідно з Бюджетним кодексом, має бути переданий до парламенту до 15 вересня, так і не був оприлюднений, але приблизно в той же час опинився в розпорядженні видання. Бюджет базувався на зростанні реального ВВП на 3%, номінального - до 1694 мільйярди гривень, інфляції в 8,3%, дефіциті в 47,5 мільярда гривень ( 2,7% від ВВП).

Як повідомляється, відсутність держбюджету-2014 змусить Кабмін здійснювати щомісячні асигнування загального фонду в розмірі не більше 1/12 витрат закону про бюджет на 2013 рік (31 мільярд гривень на місяць). Із загального фонду не можна буде фінансувати більшість капітальних витрат. Зі спецфонду витрати будуть проводитися в рамках фактичних надходжень. Надання кредитів і державних гарантій забороняється, а позики можна буде брати в обсязі, необхідному для погашення держборгу.

Соціальні виплати здійснюються в розмірах і на умовах, що діяли у грудні 2013 року. Останній раз парламент не зміг вчасно прийняти бюджет у 2009 році, у розпал президентської виборчої кампанії. Новий уряд Миколи Азарова вніс документ у Раду в квітні 2010 року.

Дотації місцевим бюджетам за відсутності держбюджету здійснюються в розмірі показників, закладених в проект -2014. Практично всі місцеві органи влади вже затвердили тимчасовий бюджетний розклад на квартал, півроку чи рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus