USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Україна вводить європейські норми маркування деяких продуктів. Перелік

17 Травня 2021 19:52
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження.

Як повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, наказ про затвердження нових вимог зареєстровано в Міністерстві юстиції 6 травня.

«Наказ розроблено на основі вимог актів ЄС і він є ще одним кроком на шляху нашої євроінтеграції, а також створенні спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом. Внаслідок прийняття наказу споживачі будуть отримувати більш детальну інформацію про країну або про місце походження харчових продуктів. Це також дозволить зменшити можливості для підробки і фальсифікації харчових продуктів», – зазначив заступник міністра Сергій Глущенко.

Зокрема, виробникам необхідно буде вказувати країну або місце походження в маркуванні наступних продуктів: свіжої та мороженої яловичини, свинини, баранини, козлятини, птиці, субпродуктів яловичини та птиці, а також меду, необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).

«Порядок застосовуватиметься до маркування вищезазначених харчових продуктів, вироблених в Україні або ввезених (пересланих) на митну територію України, на всіх етапах їхньої реалізації», – зазначили у профільному міністерстві.

Нові вимоги до маркування продуктів набудуть чинності через три роки.

Однак, зауважили в Мінекономіки, дія Порядку не поширюватиметься на вказані вище харчові продукти, які призначені (вироблені) для особистого споживання. Також харчові продукти, для яких відповідно до цього наказу обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження, які відповідають вимогам законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, що діяло до введення в дію цього наказу, але не відповідають вимогам цього наказу, можуть перебувати в обігу до настання кінцевої дати споживання або закінчення строку придатності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Травня 2021 20:53
та що всі на ту придуману у власних головах європу рівняються. поживіть там років 5 і всі фантазії про райське життя там вмить зникнуть. хто не може працювати, тому лишається лише на харчування. а у нас всі аргументи зводяться до "як в європі.." - народ в екстазі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus