USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна зайняла 21 місце за рівнем тероризму

5 Грудня 2018 19:15
Лондонський Інститут економіки і світу провів дослідження глобального тероризму, в якому Україні відвів 21 місце.

Згідно з дослідженням, Україна отримала 6,048 бала з 10 (високий рівень впливу тероризму), повідомляє Радіо Свобода.

При цьому в інституті відзначили, що в Україні відбувається постійне скорочення смертності від тероризму, що пов’язано зі зменшенням інтенсивності конфлікту на Донбасі.

«Чотири роки поспіль до 2017 року Україна у своєму регіоні була країною, яка найбільше постраждала від тероризму. Але кількість смертей зменшилася на 96% після піку в 2014 році», – йдеться у звіті.

Для порівняння, минулоріч Україна займала у звіті 17 місце.

Автори дослідження назвали «ДНР» другою найбільш активною терористичною групою в регіоні. «ДНР» також названо угрупованням, відповідальне за більшість смертей у регіоні в 2017 році. У той же час, «ЛНР», як говориться у звіті, що не відповідальна за пов’язані з тероризмом смерті починаючи з 2015 року.

Автори дослідження відзначають, що, незважаючи на зниження активності «Л/ДНР», конфлікт на Донбасі триває.

Згідно зі звітом, у п’ятірку країн, які найбільше постраждали від тероризму, входять Ірак, Афганістан, Нігерія, Сирія і Пакистан.

США займають у рейтингу 20 місце, Росія – 34.

Нинішнє дослідження глобального тероризму – шість, проведене Інститутом економіки і світу. Звіт ґрунтується на інформації з бази даних глобального тероризму (GTD), яка збирається Національним консорціумом із вивчення тероризму, департаментом національної безпеки Центру досконалості під керівництвом Університету штату Меріленд (США). Автори Global Terrorism Index відзначають, що GTD вважається найбільш повною базою даних про терористичну діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus