USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна знову хоче будувати нафтопровід із Польщею

3 Квітня 2014 16:33
Україна відновила переговори з Польщею щодо продовження магістрального нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька (Польща). Чиновники різних українських урядів обіцяли його завершити, проте цього так і не сталося.

Нині розпочати дороговартісне будівництво планує міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан. Про це він заявив на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє Gazeta.ua.

"Відновили переговори з польською стороною про будівництво "Броди-Адамова застава" з тим, щоб Польща була зацікавлена ​​в комерціалізації цього проекту", - сказав він.

ДОВІДКА:

Нафтопровід Одеса-Броди довжиною 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з'єднав морський нафтовий термінал (МНТ) "Південний" (Одеська обл.) і систему магістральних нафтопроводів "Дружба" в районі Бродів (Львівська обл.), був введений в експлуатацію в 2001 році. Хоча спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, потім використовувався в реверсному режимі (у напрямку терміналу "Південний"). Нафтопровід також використовувався для транспортування венесуельської нафти на Мозирський НПЗ (Білорусь).
Існує проект продовження нафтопроводу Одеса - Броди на 490 км до Плоцька (Польща) і далі до Гданська на Балтиці. Для його будівництва було створено спільне підприємство Sarmatia. Вже підготовлено техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) і плани з реалізації Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі аверсного використання нафтопроводу Одеса-Броди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бульба Показати IP 3 Квітня 2014 20:16
На армию денег нет, а на трубу есть? Хай "Chevron" строит. 10. Газотранспортная система Украины с момента подписания итогового основного соглашения о финансовой помощи безвозмездно передается в собственность американской компании "Chevron"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus