USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Україна буде на церемонії вручення Нобелівської премії – речник ЄК

9 Грудня 2010 16:59
Україна змінила позицію щодо участі у церемонії присудження Нобелівської премії миру.

Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода речник Єврокомісії в Україні Давід Стулік.

Із посиланням на голову Норвезького Нобелівського комітету Торбйорна Ягланда, Стулік повідомив, що Україна буде представлена своїм дипломатом на церемонії вручення міжнародної Нобелівської премії миру.

«Нам стало відомо, що Україна буде присутня на цій церемонії. Згідно з нашою інформацією, голова Норвезького Нобелівського комітету пан Ягланд зробив заяву, що Філіппіни та Україна змінили свою позицію й будуть представлені дипломатами на цій церемонії», – заявив Стулік.

Раніше в Нобелівському комітеті повідомляли, що 19 країн, зокрема Україна, вирішили не брати участі у врученні Нобелівської премії миру, яку цього року присудили китайському дисидентові Лю Сяобо. Він відбуває 11-річний термін ув’язнення в Китаї.

В українському МЗС заявляли, що посла України не буде на церемонії через нараду, на яку він їде до Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus