USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Україна не готова до профільного навчання, - Василь Кремень

10 Червня 2010 12:48
Цього року випускники дев’ятих класів волинських шкіл з 1 вересня мають переходити до так званої «старшої школи». Утім, за десять років, поки діє освітня реформа в Україні, досі не усі школи готові до профільного навчання.

Про це розповів 10 червня на прес-конференції у Луцьку президент Академії педагогічних наук України Василь Кремень.

«На превеликий жаль, сьогодні Україна не готова стовідсотково запроваджувати профільне навчання. Особливо у сільських школах, де немає можливості створити кілька профільних класів», - сказав у Луцьку Кремень.

Суть профільного навчання – у тому, що частина шкіл має забезпечувати базову освіту – 9 класів, а частина – перетворюється у ліцей, де учні мають навчатися у 10-12 класах за профільними напрямками. Якщо ж жоден з профілів дитині не підходить – має бути усереднений напрямок, де ведеться класичне навчання за усіма предметами, - пояснив Кремень.

На його думку, такий розподіл навчання мав би більше заохочувати дітей до шкільної науки.

Довідково:

Василь Кремень - український вчений та політичний діяч, президент академії педагогічних наук України, академік НАН України. Упродовж 1999 – 2005 років обіймав посаду міністра освіти і науки України.

Під час його діяльності на посаді міністра відбулося кілька освітніх реформ. Зокрема, з 1 вересня 2001 року Кабмін перевів на 12-річний термін навчання загальноосвітні навчальні заклади I ступеня, а з 1 вересня 2005 року – заклади II ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus