USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна не потрібна Європейському Союзу?

29 Вересня 2008 19:07
У Луцьку відбулась рольова гра «Європа майбутнього», під час якої волинські студенти моделювали процес прийняття рішень у Європейському Союзі. Про це 29 вересня інформують «Волинські Новини».
 
За повідомленням прес-служби організаторів – Волинської філії «Української Студентської Спілки», учасникам було запропоновано в якості керівників основних інституцій Євросоюзу вирішити долю трьох країн: Хорватії, України та Туреччини, які, за умовами гри претендують на вступ до ЄС.
 
Перед початком гри присутніх ознайомили з найважливішою інформацією про історію Європейського Союзу та його основні інституції, концепцію розширення та основні вимоги до країн-кандидатів.
 
Учасники гри розділилися на представників Європейського парламенту, Комісії Європейських Співтовариств, Ради Європейського Союзу та дипломатів країн-претендентів на вступ. Врешті-решт, в результаті довгих і емоційних дискусій, лише Хорватія змогла добитись від членів Ради ЄС рішення про прийняття до складу країн Євросоюзу. Це відбулось завдяки вмілому веденню дипломатичних переговорів і вдалому лобіюванню з боку учасників, які представляли цю маленьку балканську країну.
 
Довідково:
 
Захід проведено за підтримки Фонду імені Конрада Аденауера.
 
Участь у грі взяли радник міністра сім’ї молоді та спорту Станіслав Куценко, заступник голови ВМГО «Українська Студентська Спілка» Тетяна Гостева, голова Волинської філії «Української Студентської Спілки» Валерій Пельц та майже 40 волинських студентів.
 
Основна мета заходу полягала в тому, щоб розкрити для молодих лідерів процес переговорів та ухвалення рішень на міжнародному рівні, дати загальний огляд інституцій Європейського Союзу та їх функцій при прийнятті рішень про членство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus