USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна побила рекорд песимізму

8 Грудня 2008 18:24
Соціологічні дослідження свідчать про рекордний рівень соціального песимізму в Україні, який проявляється у край негативній оцінці жителями всіх регіонів політичної ситуації в країні, економічного стану, а також у різкому зниженні задоволеності громадянами життям, яке вони ведуть. Про це 8 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, про це заявив сьогодні соціолог компанії «Research & Branding Group» Євген Копатько на презентації національного дослідницького проекту з важливих соціально-економічних питань країни «R & B Омнібус. Листопад 2008 року».
За даними досліджень, у листопаді цього року 92% опитаних громадян України сказали, що оцінюють політичну ситуацію в країні як нестабільну, при тому, що всього 1% вважають її стабільною і 7% – дещо нестабільною.
«Я звертаю увагу, що це абсолютний рекорд, який ми бачили за весь час спостереження. Ми зараз бачимо, як б’ються рекорди в соціально-політичній ситуації в країні», – підкреслив пан Копатько.
За його даними, в грудні 2007 р. про нестабільну ситуацію в країні говорили 62% респондентів, 10% заявляли про стабільність і 28% – про деяку нестабільність політичної ситуації.
Згідно з даними останнього соцдослідження, 89% українців сказали, що вважають економічний стан країни поганим. Про те, що з економікою все добре, заявили 2% опитаних, і 9% сказали, що економічний стан України «наскільки хороший, настільки й ні». Для порівняння, в грудні 2007 р. ці показники були відповідно 58%, 5% і 37%.
Євген Копатько розповів, що в оцінці задоволеності особистим життям респондентів у листопаді цього року спостерігається дуже негативна динаміка. Так, задоволені своїм особистим життям 29% тих, які відповіли на запитання, не задоволені –  67%. Про те, що «і задоволені, і ні» сказав 1% учасників соцдослідження, 3% – затруднилися відповіддю.
Опитування було проведено в період з 22 по 30 листопада. Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю в 24-х областях України і АР Крим. У дослідженні взяли участь 2 тисяч 87 чоловік. Похибка вибірки становить 2,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Песиміст Показати IP 9 Грудня 2008 11:32
А що це нормальна країна? До одного місця та незалежність. Достало вже всіх,жити тут не хочеться.І змін ніяких не прогнозується,поки правлять [вирізано - цензура]!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus