USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна щороку потребує до 2000 операцій з трансплантації людських органів

16 Жовтня 2008 14:50
У приміщені «Київського міського центру серця» відбулася прес-конференція, присвячена знаковій події в царині трансплантології – 28 жовтня 2008 року виповнюється п’ять років відтоді, як харків’янину Едуарду Соколову було зроблено операцію з пересадки серця, – повідомляють 16 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, директор Київської міської клінічної лікарні «Київський міський центр серця», доктор медичних наук, хірург, який оперував Едуарда Соколова Борис Тодуров зупинився на недосконалості вітчизняного законодавства та необхідності внесення змін, які б дозволили зробити прорив в вітчизняній трансплантології.
На сьогодні, трансплантація органів стала ведучим методом лікування при багатьох хронічних необоротних захворюваннях. В Україні функціонує 5 центрів органної трансплантації, однак кількість трансплантацій не перевищує 110 – 120 на рік, виконуються одиничні трансплантації печінки, серця.
Всього в Україні виконано 5 трансплантацій серця – три в Інституті хірургії і трансплантації імені В.Шалімова АМН України і дві в Запорізькому центрі трансплантації. Однак реальна потреба в подібних операціях за даними європейських трансплантологів може складати для України 1500 – 2000 операцій на рік.
За попередніми підрахунками в Україні щорічно гине від 30 до 40 на 1 мільйон населення потенційних донорів, або близько 1500 донорів, які могли б врятувати життя багатьом хворим. Однак за рік в України виконується лише близько 20 заборів органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus