USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Україна, США та Люксембург – лідери світової інфляції

25 Липня 2009 14:00
Україна, США та Люксембург у червні випередили Росію в зростанні споживчих цін, у Норвегії, як і в РФ, червнева інфляція склала 0,6%, свідчать дані Росстату, підготовлені на основі публікацій Євростату та національних статистичних служб. Про це повідомлють «Волинські Новини».
«У червні поточного року серед розглянутих країн найбільший приріст споживчих цін у порівнянні з попереднім місяцем мав місце в Україні (1,1%) і в США (0,9%). За період з спочатку року ціни на споживчі товари та послуги найбільше зросли на Україні – на 8,6%», – йдеться в повідомленні служби.
Зниження споживчих цін у порівнянні з попереднім місяцем спостерігалося в Латвії, Нідерландах, Литві, Естонії, Австрії, Бельгії, Греції, на Мальті, в Республіці Корея (на 0,1– 0,5%), у порівнянні з груднем 2008 року – в Естонії, Ірландії, Бельгії (на 0,1– 2,2%).
У Росії приріст цін на товари і послуги за місяць склав 0,6%, з початку поточного року – 7,4% (у середньому по країнах Європейського союзу –  0,2% і 1,0% відповідно), – Корреспондент.
У червні в більшості країн Європейського союзу продовжувалося зниження споживчих цін на продукти харчування. Приріст цін на продовольство в порівнянні з попереднім місяцем мав місце тільки в Німеччині, Данії, Фінляндії, Люксембурзі –  0,1– 0,4%.
За перше півріччя ціни на продукти харчування помітно знизилися в Естонії, Португалії, Ірландії, Іспанії, Болгарії, Словаччини, Латвії, Австрії, Литві – на 1,3-4,9%. У той же час в Угорщині та Польщі споживчі ціни на продукти в порівнянні з кінцем 2008 року істотно підвищилися – на 9,6% і 5,0% відповідно.
У Росії в червні 2009 року продукти харчування подорожчали на 0,5% (у країнах ЄС в середньому подешевшали на 0,4%), за період з початку року – на 6,9% (у країнах ЄС подорожчали на 0,3%) .
У червні в ЄС знизилися споживчі ціни на овочі, олії і жири, молочні вироби, сири і яйця. Дещо подешевшали за місяць цукор, джем, мед, шоколад і цукерки, а також хлібобулочні вироби і крупи. У той же час в червні, як і в попередні місяці, в ЄС тривало зростання цін на фрукти.
У Росії тенденції динаміки цін на більшість груп продуктів харчування суттєво відрізнялися від тенденцій в країнах ЄС, зазначають у Росстат.
Так, у червні найбільшими темпами зросли ціни на овочі – на 7,6% (у країнах ЄС знизилися в середньому на 3,4%), на рибу і морепродукти – на 1,2% (у країнах Європейського союзу – залишилися на рівні попереднього місяця).
Цукор, джем, мед, шоколад і цукерки подорожчали на 0,7% (у країнах ЄС ціни знизилися в середньому на 0,2%), м’ясо та м’ясопродукти – на 0,3% (у країнах ЄС ціни практично не змінилися).
Зниження цін в РФ спостерігалося на молочні вироби, сири і яйця – на 2,0%, олії і жири – на 1,2% (у країнах ЄС – на 0,5% і 0,8% відповідно), а також на фрукти – на 0,7% (у країнах Європейського союзу ціни збільшилися на 1,8%).
Нагадаємо, МВФ за результатами перегляду програми співпраці з Україною покращив прогноз інфляції в Україні в 2009 році з 16% до 13%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus