USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна запустить власний супутник зв’язку

30 Вересня 2009 10:19
Україна запустить перший вітчизняний супутник зв\'язку 1 вересня 2011 року в рамках реалізації програми зі створення національної супутникової системи. Про це повідхиляють «Волинські Новини».
Як заявив гендиректор Національного космічного агентства України Олександр Зінченко, запуск супутника дасть можливість відмовитися від послуг сателітів іноземного виробництва. 
Зокрема, за його словами, на цей супутник переведуть трансляцію телевізійного, радіосигналу, телефонного і спеціального зв\'язку.  
Також Зінченко повідомив, що супутник матиме 20 траспондерів, частина з яких здаватиметься в оренду іноземним клієнтам. 
Гендиректор Національного космічного агентства при цьому зазначив, що вже підписано договір з однією з провідних світових компаній на надання телекомунікаційних послуг, – передає Кореспондент.
Він зазначив, що в 2012 році цей проект почне приносити прибуток. А після запуску першого супутника, у 2018 році, планується вивести на орбіту дублюючий супутник зв\'язку. 
Нагадаємо, що наразі Україна використовує телекомунікаційні послуги за допомогою іноземних супутників Sirius, Astra, Amos, Hotbird. 
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко підтверджує, що запуск української ракети Циклон-4 з бразильського космодрому Алкантра відбудеться в 2010 році.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus