USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україні треба позбутися російської мови як ворожої й учити англійську, – секретар РНБО

23 Жовтня 2022 07:07
Російська мова має цілком зникнути з української території як елемент ворожої пропаганди. На цьому наполягає секретар РНБО Олексій Данілов.

Він наголосив, що російська мова в Україні небезпечна, а англійська й українська мають бути обов’язковими, передає Цензор.НЕТ.

"Російська мова має зникнути з нашої території взагалі як елемент ворожої пропаганди й промивання мізків для нашого населення… Англійська є обов’язковою, наша рідна мова є обов’язковою. А насаджувати сюди ці російські наративи дуже небезпечно. Нібито ми маємо з ними порозумітися, ми маємо щось зрозуміти... Нам від них нічого не треба, нехай вони відчепляться від нас, хай відійдуть на свої болота і квакають своєю російською мовою", – наголосив Данілов у ефірі політичного токшоу.

Читати ще: Данілов спрогнозував складні місяці попереду, які потрібно перечекати: «Це кроки відчаю Росії»

Також секретар РНБО розповів, що на нараді у Президента Володимира Зеленського було ухвалено рішення переходу державного телеканалу FreeДом з російської мови на англійську.

"Рішення було ухвалено, що починати треба з мови міжнародного спілкування – англійської. І решта мов (французька, німецька, арабські мови, – ред.) буде додаватися. Це питання сьогодні в кабінеті в Президента проговорювалося на нараді", – розповів Данілов.

Читати ще: Англійська може отримати статус мови ділового спілкування в Україні, – Шмигаль

Зазначимо, Олексій Данілов ще у 2020 році висловив позицію, що єдиною державно мовою в Україні повинна бути українська мова. Другою мовою, яка має вивчатися з дитячого садка, має бути англійська.

Нагадаємо, уряд розробляє законопроєкт щодо статусу англійської мови в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Данілову Показати IP 23 Жовтня 2022 08:55
А сам вивчив англійську, де*іл?
Андрій до Данілову Показати IP 23 Жовтня 2022 09:23
Зате його повнолітні сини добре вивчають англійську мову. В Європі.
Собака дика до Данілову Показати IP 23 Жовтня 2022 15:46
Треба тільки подякувати такому керівнику РНБО, якій пропагує англійську мову. Хоч хтось з колишніх керівників РНБО був настільки продуктивним?
1+1 Показати IP 23 Жовтня 2022 10:20
Луганськ здав,вже аферюга в Києві
Всезнайко до 1+1 Показати IP 23 Жовтня 2022 11:49
А маму не забрав з Луганська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus