USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україні треба ще багато чого зробити для асоціації з ЄС,-єврокомісар

11 Травня 2013 10:13
Комісар з питань політики розширення Євросоюзу Штефан Фюле вважає, що Україні «ще багато треба зробити», щоб виправдати очікування ЄС.

Виступаючи в четвер у штаб-квартирі Радіо Свобода у Празі, Фюле привітав нещодавнє рішення Києва звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

«Зараз ми бачимо деякий прогрес з українського боку за всіма трьома ділянками, включаючи політично мотивоване судочинство. Звільнення Луценка і Філіпчука - це крок у правильному напрямку. Проте ще багато що слід зробити, включаючи гарантії, що не буде повторення цього феномена», - заявив Фюле.

Він також відкинув будь-які відстрочки для Києва в питанні виконання вимог ЄС.

«Ми ніколи не відкладали на потім кінцевий термін (для Києва). Міністри закордонних справ країн ЄС у грудні дуже чітко заявили, що будуть готові підписати угоду про асоціацію на листопадовому Вільнюському саміті. Однак вони недвозначно вказали на три сфери, в яких вони очікують рішень від України шляхом послідовних і очевидних зусиль», - заявив Фюле і перерахував проблемні пункти: вибіркове судочинство, програма реформ і недосконале виборче законодавство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus