USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська «Дарниця» вироблятиме ліки проти COVID-19 за ліцензією Pfizer

22 Березня 2022 22:13
Українська фармацевтична компанія «Дарниця» виграла конкурс та підписала угоду на отримання ліцензії щодо розробки й виробництва орального протиковідного препарату Pfizer.

Про це повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Шимків, передає Економічна правда, посилаючись на сайт уповноваженої ООН організації Medicines Patent Pool.

«Дарниця» отримала право на розробку та виробництво генеричної версії орального протиковідного препарату Pfizer нірматрелвіру (nirmatrelvir) у комбінації із низькою дозою рітонавіру (nirmatrelvir; ritonavir), зазначив Шимків.

На сайті MPP повідомляють, що це не лише дозволить забезпечити ліками українців, а й дасть змогу Україні постачати препарати у 95 країн з середнім та низьким рівнем доходу. Усього таку угоду мають 36 компаній у 13 країнах світу.

«Війна із агресором йде на нашій землі. Але й світова пандемія нікуди не поділася. В умовах воєнного стану в країні, а також на фоні пандемії потужна та інноваційна фарма – це надважлива складова національної безпеки держави», – коментує Шимків підписання угоди.

Наразі компанія є єдиною в Україні, яка має право розробки та виробництва генеричної версії лікування COVID-19 «для українських пацієнтів та медичних працівників, а також для всього регіону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Березня 2022 23:17
Ковід? Ви серйозно? Ще вірите в цю маячню?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus