USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Українська економіка через війну скоротилася на 35%, – ООН

30 Січня 2023 06:47
Через російське вторгнення щомісячний дефіцит бюджету України оцінюється в 5 млрд доларів. Як результат, українська економіка скоротилася більш ніж на 35%.

Про це йдеться у звіті Організації Об’єднаних Націй, пише УНІАН.

На думку економістів ООН, хоча в 2023 році Європейський Союз планує виділити 18 млрд євро на економічну підтримку України, цього може бути недостатньо.

«Перспективи української економіки в 2023 і 2024 роках дуже невизначені і будуть залежати від багатьох факторів, зокрема від припинення бойових дій і початку відновлювальних робіт», – зазначають економісти.

«Економіка України скоротилася на більш ніж 35% у 2022 році через масове руйнування інфраструктури, зокрема залізничного та інших сполучень із сусідніми країнами, дорожньої мережі та мостів. Порушено виробничу і торговельну діяльність, є великі втрати робочої сили через міграцію або призов до армії», – йдеться у звіті.

Читати ще: Рівень безробіття в Україні становить близько 30%, – Мінекономіки

Як зазначається в документі, на економіку України роблять істотний вплив атаки РФ на об’єкти енергетичної інфраструктури, блокування портів і пошкодження металургійних заводів.

Пряме монетарне фінансування Національного банку забезпечило покриття близько третини загальних потреб державних витрат. Це призвело до виснаження валютних резервів, що підштовхнуло Україну до девальвації національної валюти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus