USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці в Португалії записали відеозвернення

17 Січня 2015 21:00
Гучну Коляду, аби допомогти українським військовим, святкували не лише на території нашої країни, а також за її межами - на заході Європи - в Португалії.

Захід організували представники української діаспори міст Порту, Браги, Віла-Нова-де-Гайа, зокрема осередків Спілки українців в Португалії, священнослужителі Української православної церкви Київського патріархату, а також працівники Консульства України в Порту.

Зібралося понад 30 чоловік, з яких 16 записали своє відеозверння до солдат та їхніх сімей.



Усією громадою заспівали колядку "Добрий вечір, пане господарю", окрім дзвінких голосів, мали також національну символіку та символічну Різдвяну зірку.

Виклали активісти із свічок і герб нашої держави - як символ єдності та незалежності. Цим, кажуть, намагалися вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих під час АТО на сході України.


«Ціль такого заходу - об’єднати українську громаду і ознайомити населення Португалії з українськими традиціями і культурою, а також привернути увагу до українського горя, та найголовніше - підтримати наших воїнів і показати їм, що де б ми не знаходились, ми - єдині та незламні!», - розповідають у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини учасники акції.

Зауважимо, днем раніше відбувся благодійний суботній ярмарок в місті Брага на площі Praca Velha біля Arco da Porta Nova.

Організатори запросили Спільноту Української Молоді в Португалії «Синиця» взяти участь в експозиції, та люб'язно надали безкоштовний стенд.

На ярмарку тривав розпродаж виробів ручної роботи, картин, прикрас та солодощів власного приготування. «Нашою метою було ознайомити португальців з українським колоритом, привернути увагу до проблем, які переживає наша країна сьогодні, а також зібрати кошти для тих, хто зараз найбільше потребує допомоги та підтримки. Ярмарок був досить вдалим, місцеві жителі та гості міста зупинялися та щиро цікавилися нашими виробами, а особливу увагу привернула акапельно виконана колядка, яка ще й пришвидшила благодійний розпродаж», - розповідають організатори, серед яких – і наші краяни з Луцька.


Всього, кажуть, вдалося зібрати 125 євро, наступний захід планують вже за 2 тижні - в День Соборності України.

Окрім цього, активістів запросили на культурно-туристичний захід до міста Понте де Ліма в місцеву школу, аби розповісти про Україну за допомогою сучасного документального кіно, фотовиставки та власних виробів в українському стилі.

Зібрані кошти передадуть до військового шпиталю для допомоги пораненим солдатам.

«Віримо і сподіваємось, що такий маленький внесок до спільної справи підтримає бойовий дух, допоможе постраждалим та надихне всіх тих, хто виборює мир для України», - резюмують учасники акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus