USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Українська шахістка Анна Музичук стала чемпіонкою Європи з бліцу

1 Квітня 2018 23:20
У Батумі (Грузія) 1 квітня пройшов жіночий чемпіонат континенту з блискавичної гри. 77 учасниць грали з контролем 3 хвилини на партію з додаванням двох секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого.

Титул чемпіонки упевнено завоювала українка Анна Музичук, яка стала переможницею змагань, повідомив Укрінформу міжнародний майстер, тренер ФІДЕ Петро Марусенко.

Усім відомо, що Анна грає краще у швидкі шахи, ніж у бліц. Про це свідчить й її рейтинг у цих двох дисциплінах. Та й зрештою й успіхи Анни. Але, мабуть, вона здорово була незадоволена собою після вчорашнього виступу в рапіді. Й це при тому, що українка у швидких шахах розділила місця з першого по п’яте, виборола бронзову нагороду.

Для будь-кого іншого це міг би бути турнір життя, але тільки не для Ані. Й на старті європейського бліцу вона заграла з великим апетитом, великою потужністю, не лишаючи своїм суперницям жодного шансу. А серед них були полячка Моніка Сочка, вчорашня чемпіонка Європи з рапіду німкеня Елізабет Петц, які зрештою стали призерами цих змагань.

І львів’янка стартувала, набравши відразу п’ять очок з п’яти. Потім вона трохи знизила темп, зігравши унічию з росіянками Олександрою Гарячкіною та Валентиною Гуніною. Проте, з точки зору турнірної стратегії ці результати аж ніяк не погіршили її турнірного становища. Музик, як і раніше, зберігала одноосібне лідерство.

Але вона продовжила нарощувати свою гру. Чергові перемоги над грузинкою Мері Арабідзе та екс-чемпіонкою світу та Європи Антоанетою Стефановою з Болгарії продемонстрували суперницям, що сьогодні вони можуть битися лише за друге місце.

За два тури до кінця стало ясно, що Анна Музичук здобуде континентальний титул з бліцу. Офіційне підтвердження цьому сталося після того, як в передостанньому раунді вона зіграла внічию з киянкою Юлією Осьмак. Львів’янка випередила найближчу суперницю на одне очко, але її додаткові показники були набагато кращими, і остання партія вже нічого не вирішувала. Тому Анна дозволила собі трохи розслабитися і зазнала єдиної поразки (від Ани Матнадзе з Іспанії) за два турніри. Але 10 очок з 14 у підсумку дали українці чисте перше місце.

Місця з другого по четверте розділили Петц, Сочко та Матнадзе - по 9,5 очка. Петц стала срібною призеркою, Сочко - бронзовою. Відмінно виступила також і Осьмак. Після невдалої першої частини змагань (2 очка з 5) Юля виявила твердий характер і неабияке вміння й виграла шість партій поспіль. Дві нічиї на фініші - з Музичук та Петц теж не можна вважати поганим результатом. 9 очок з 15. Розподіл місць з п’ятого по сьоме (за додатковим показниками - шосте). Молода киянка довела, що з нею доведеться рахуватися суперницям найвищого класу.

На жаль, трохи гірше виступили наші Анна Ушеніна та Інна Гапоненко, які певний час були серед лідерів. Вони набрали по 7,5 очка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ая Показати IP 2 Квітня 2018 05:07
Вітаю з перемогою!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus