USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українська влада хоче підвищити тарифи на електроенергію та газ

16 Травня 2013 12:29
У НКРЕ готуються підвищити на 25% тарифи на електроенергію і на 20% - на газ.

Учора парламент прийняв у першому читанні законопроект, який дозволяє приймати ці рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ), без участі Кабінету міністрів. Джерело газети «Комерсант-Україна» в Міненерго повідомило, що прийняття законопроекту необхідне у зв'язку з запланованим до кінця року підвищенням цін на електроенергію і газ для населення.

«На нас тиснуть виробники електроенергії і постачальники газу. Насамперед приватні компанії, які зацікавлені в тому, щоб постачати енергоносії населенню зі значно більш високою нормою рентабельності, ніж сьогодні», - говорить співрозмовник видання. За його словами, Кабмін не міг взяти на себе відповідальність збільшити ціни на електроенергію і газ для населення, оскільки це могло викликати соціальне невдоволення.

«Тому було вирішено передати це право НКРЕ - незалежному органу влади, який не несе політичної відповідальності», - пояснив співрозмовник газети.

За даними джерела в НКРЕ, вже до кінця поточного року можна чекати зростання цін на електроенергію для населення на 25%, а на газ - на 20%. В умовах монопольного ринку підвищення цін на електроенергію і газ небезпечне, каже директор Інституту енергетичних стратегій Дмитро Марунич. «Якщо на ринку не буде створена конкуренція, приватні компанії-монополісти підвищать ціни на електроенергію і газ, а якість обслуговування залишиться колишньою», - зазначив Марунич.

Нагадаємо, підвищення цін на газ для населення і ПЕК є ключовою умовою відновлення співпраці з МВФ. Зокрема Фонд вимагає від уряду вирішити в середньостроковій перспективі проблеми дефіциту коштів НАК «Нафтогаз України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 16 Травня 2013 13:17
Давно пора. Вистачить дармоїдам доплачувати з податків. Люмпен витрачає на горілку,телефони та ланоси, а платники податків їм доплачують.
111 Показати IP 16 Травня 2013 13:50
Це козні нафтотрейдерів. Не хочуть зщоб люди пересідали з бензинових ланосів на дешеві електромобілі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus