USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Українське посольство в Москві атакували невідомі. ОНОВЛЕНО

11 Червня 2016 09:42
Нападники безчинствували біля дипломатичної установи майже півгодини, однак нікого з них не затримали.

Група молодих людей атакувала посольство України в Москві. Це сталося в ніч проти суботи, 11 червня, - повідомляє Преса України.

Російські ЗМІ надають різні дані про кількість нападників на дипломатичне відомство України в столиці РФ. Агентство ТАСС пише, що таких було близько 200 чоловік, а РІАновини повідомляє тільки про сотню.

Відомо, що ці люди під покровом темряви влаштували акцію протесту під стінами українського посольства, в яке полетіли сторонні предмети, фаєри і яйця. При цьому учасники мітингу кричали «фашизм не пройде» і «бандерівців до відповіді». За деякими даними акція тривала не більше півгодини.

Правоохоронці були на місці, проте вони нічого не зробили, аби запобігти атаці. Нікого з проросійських активістів не затримали - всі вони спокійно розійшлися. Російські ЗМІ пишуть, що це були «невідомі», проте очевидці в соцмережах бачили серед учасників акції протесту представників одного з націоналістично-патріотичних рухів в Росії.

«До посольства України прийшли НОД'івці і кричать, що фашизм не пройде. НОД'івцям можна палити фаєри і кричати вночі, їх ніхто не затримує, а Дадіна потрібно посадити за одиночний пікет», - пише користувач під ніком Vladislav. Він також опублікував відео події.
Під час нічного нападу на посольство України у Москві співробітники дипломатичного представництва не постраждали. Про це повідомив український дипломат, - передає ТСН.

"У ході нахабної провокації - нападу на посольство України - співробітники та майно диппредставництва не постраждали. Провокатори прийшли організовано, запалили фаєри, жбурляли у бік посольства курячі яйця, після чого організовано пішли", - розповів співробітник посольства.

З його слів, якби не антиукраїнські лозунги, могло б здатися, що ця організована група осіб прийшла вітати з початком фіналу Євро-2016 - було дуже яскраво від запалених фаєрів. Водночас він наголосив, що російські правоохоронці не завадили нападникам у проведенні провокаційної акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
бу Показати IP 11 Червня 2016 10:14
это ответка.....
Напквно Показати IP 11 Червня 2016 10:21
Напевно це відповідь за те, що в нас рос. посольство навозом закидали?
12345 Показати IP 11 Червня 2016 11:01
И ни слова о том, что это ответная акция......
Перехожий Показати IP 11 Червня 2016 11:33
Ага... тобто в цій ситуації - безчинство. А коли в Києві під рос. посольством перекидали машини - акція протесту?
Андрій Показати IP 11 Червня 2016 13:27
Шкода, що немає ІР адрес таких діячів, як "Перехожий", "12345", "Напквно". "бу". Суцільно креативні ніки злились в екстазі та в захопленні щодо паскудства біля української амбасади. Ставлять собі плюсики та тішаться. А аргументи дуже серйозні, одним словом "ответка", Нагадую мітькам щолкоперовим, що акціїї відбувалися біля посольства країни агресора, яка вбиває наших близьких та анексувала понад 15% відсотків нашої країни.
Перехожий до Андрій Показати IP 11 Червня 2016 13:59
І що? Газ вже перекрив від країни-агресора? А нафту від країни-агресора зі сховищ позливали? Почни з себе, телепню! Всі ті ваші т.з. акції - проплачені та підготовлені, оскільки "ваша масть" туди сунеться лише в разі того, коли знатимуть, що ніхто до стіни не притисне і поліція не розжене. Скажи, не так? Ти но піди і зроби акцію під Верховною Радою, наприклад, там зараз найбільші агресори за всю історію незалежності сидять! А з такою політикою, яка проводиться з тих стін, скоро і на геноцид потягне. Херой, мля!
Анонім до Перехожий Показати IP 11 Червня 2016 15:17
Ви читає тексти, які ви пишете? До чого тут газ, нафта, "проплачені акції" якась "масть" та агресори у радах. Мені, як громадянину неприємно, що купка тролів захищає громадян країни "дякуючи" якій у нас кладовища поповнюються. А про зраду та все "пропало" це окрема розмова "Перехожий". Ви навіть ім'я своє не написали. Ми мусимо навести лад у своїй хаті. Захищати дії окупантів в інтернеті це громадянська позиція? Ми розберемося і з радами і з президентами. Але перед зовнішнім ворогом навіть з такою жахливою владою ми тим більше бути єдині.
Перехожий до Анонім Показати IP 11 Червня 2016 16:01
Ну так єднаймося! Тільки навколо прагнень до позитивних змін, а не навколо "акцій" під посольствами. Що дає те варварство, до якого прибігають т.з. активісти, які руйнують "сбер", "альфа", "втб" - банки? Кому від цього легше? Там що, громадяни росії працюють? І таких прикладів - маса. Минуло більше 2-х років з часу Революції Гідності, але з тих пір, завдяки таким "гіднюкам", імідж України в світі впав нижче плінтуса, нелегально риється бурштин, відбуваються розбірки між різними "самообаронами" і "секторами" і т.п.. Це що? Єдність така?
Анонім до Перехожий Показати IP 11 Червня 2016 17:19
Непотрібно підміняти ідею та сенс моїх постів. Ви чітко пишете про внутрішню ситуацію. Я не виправдовую багато вчинків наших громадян, які інспіровані росіянами та владою України. Переліку незадоволеності українців немає меж. Але держава це громадяни. Я наголошую, що попри всю несправедливість ми не повинні виявляти захоплення тим, що громадяни країни агресора щось жбурляють у стіни нашої амбасади. Хоча все те, що я читаю нагадує примітивний тролінг.
Перехожий до Анонім Показати IP 11 Червня 2016 19:14
Ніхто і не захоплюється описаною подією. Це є причинно-наслідковий ланцюг. Сталось те, що сталось. Цьому були свої причини, тому обурюватись цьому теж немає сенсу. Око за око.
СС до Андрій Показати IP 11 Червня 2016 21:27
Боти гроші заробляють!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus