USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські дороги будуватимуть за новими нормами. Що зміниться

28 Серпня 2019 20:02
Із 1 вересня в Україні набирають чинності нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування, які мають підвищити рівень безпеки на дорогах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зазначається, що нові будівельні норми вводять низку змін в облаштуванні безпечних і якісних трас, як у Європі, та є обов’язковими. Ці норми розповсюджуються на будівництво нових, реконструкцію та капремонт існуючих доріг поза межами населених пунктів.

«Головна мета змін у будівельних нормах – підвищення безпеки на дорогах та покращення якості дорожнього покриття – асфальтобетону», – заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

За його словами, нові норми вводять можливість звужувати крайні ліві смуги на найбільших трасах і робити більш безпечну зупинкову смугу, а також проектувати протизасліплюючі екрани і шумові смуги, які допомагають водіям не засинати за кермом.

Крім того, ці норми рекомендують влаштовувати SOS-станції на трасах для першої допомоги у випадку різних надзвичайних ситуацій та робити розриви огородження для швидкого проїзду спецтехніки.

«Щодо якості дорожнього покриття є теж чимало нововведень. Це використання геосинтетиків і модифікованих бітумів для асфальтобетонних доріг, а також спеціальних перевантажувачів асфальтобетонної суміші», – повідомив заступник міністра.

Він нагадав, що з 1 вересня 2018 року в дію вступили нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах, які ввели можливість звужувати ширину смуг руху на дорогах, облаштовувати острівці безпеки на нерегульованих переходах і т.д.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не дуріть народ Показати IP 28 Серпня 2019 20:37
Якщо норми "...вводять можливість...' ,"... рекомендують влаштовувати..." - то це не норми. ДБН - повинні зобов'язувати ! У нас на Волині в такому випадку кажуть - мона так, а мона так. То просто в передсмертній агонії міністерство створює ілюзію роботи .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus