USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Українські медзаклади самі визначатимуть зарплати лікарів

3 Липня 2018 08:15
Медичні заклади, що отримують кошти від Національної служби здоров'я за кількістю укладених декларацій із пацієнтами, самостійно визначатимуть рівень зарплати кожного лікаря.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, передає «Укрінформ».

"Медичні заклади, які працюватимуть із Нацслужбою здоров'я, не будуть обмежені старими тарифними сітками, штатними розкладами та іншими актами, які регулювали це. І коли до них прийде більше фінансування, то тільки дві людини знатимуть, скільки заробляє лікар: головний лікар та сам лікар, тому що заклади самі будуть встановлювати ті зарплати, які вони можуть встановити у себе, відповідно до тих доходів, які у них є", - зазначив Ковтонюк.

Голова Національної служби здоров'я Олег Петренко зазначив, що заклади первинної медицини, які укладуть договір з НСЗУ, зможуть розраховувати на вдвічі більший дохід, ніж зараз. За його словами, наразі середньозважений рівень медичної субвенції на первинній ланці становить 270 грн на одного пацієнта.

Згідно з укладеними деклараціями, медзаклади зможуть розраховувати на такі розміри виплат від НСЗУ: за дитину віком 0-5 років - 1489 грн, від 6 до 17 років - 814 грн, за дорослого від 18 до 39 років - 370 грн, від 40 до 64 років - 444 грн, за осіб віком 65 років та старше - 740 грн.

"Середньозважено - це 550 грн за людину", - зазначив Петренко.

Голова НСЗУ додав, що друга хвиля укладання договорів з Національною службою здоров'я відбудеться з 25 липня по 15 серпня. Ті заклади, які укладуть у цей період договори з НСЗУ, отримають фінансування за новою моделлю вже з 1 жовтня. Третя хвиля укладання договорів з НСЗУ для закладів первинної медицини відбудеться у грудні 2018 року.

За словами Петренка, з 2020 року за законом про фінансової державні гарантії медична допомога всіх рівнів фінансуватиметься через Національну службу здоров'я, що оплачуватиме медичні послуги, надані кожному конкретному пацієнту.

"Ми розраховуємо, що переважна більшість закладів укладуть договори з Нацслужбою, бо з 2019 року урядом не передбачаються субвенції для первинної медичної допомоги. Усі заклади, які надають такий вид медичної допомоги, повинні укласти договори", - наголосив голова НСЗУ.

Нагадаємо, з 1 липня набув чинності новий порядок надання первинної медичної допомоги, згідно з яким українці отримають перелік чітко визначених медичних послуг на первинній ланці безоплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зоряк Шкурян Показати IP 3 Липня 2018 08:56
Шо і бухгалтерія буде "нє фкурсє"?
Правда Показати IP 3 Липня 2018 09:43
Головний лікар тепер Бог.Корупція посилиться в рази.Може спочатку потрібно було на посади директорів медзакладів привести молодих мененджерів,а тоді реформувати.А так "послухали лисичку і щуку кинули у річку"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus