USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українські міста переходять на єдиний квиток

14 Травня 2017 14:04
В Україні вступив в силу закон про електронний квиток для громадського транспорту. Він буде виглядати як пластикова карта або спеціальний брелок з чіпом, на якому буде певна кількість передплачених поїздок. Вони будуть зчитуватися за допомогою спеціальних пристроїв - валідаторів. Автори закону кажуть, що завдяки нововведенню вийде реально оцінити пасажиропотоки на маршрутах і доходи транспортників для обґрунтування тарифів, повідомляє Gazeta.ua.

Первинне впровадження проекту вже розпочато в Тернополі, де пілотний проект по випробуванню нової системи запустили ще в грудні минулого року. За п'ять місяців роботи реальна виручка від роботи міського електротранспорту збільшилася на 25%.

Вінниця зараз - на етапі проведення тендера на закупівлю обладнання. Потім на черзі Львів.

Пасажирам-пільговикам будуть видавати е-проїзні безкоштовно. Якщо людина сплатить багато поїздок, то їй можуть запропонувати істотну знижку.

Столична влада поки чекають звітів від транспортників про ступінь готовності до введення е-квитків. За їх результатами вже найближчим часом буде прийнято рішення про термін запуску проекту в Києві.

Разом з е-квитком поки залишається і готівковий розрахунок. Але розплатитися за допомогою електронного квитка за фактом буде дешевше за рахунок бонусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фокс В.М. Показати IP 14 Травня 2017 15:18
Електронний квиток для громадського транспорту в нашом столітті , - повинен бути запроваджений по всій Україні негайно ...!!! Не буде приховування доходів з сторони перевізників, тим самим " зросте " рентабельність.
любьк Показати IP 14 Травня 2017 16:12
наші їздюки будуть проти і перекриють дорогу бо це їм не вигідно.
Лучанин Показати IP 14 Травня 2017 17:23
Це має бути впроваджено і в тролейбусах і в маршрутках. А е-квиток повинен бути або безкоштовним, як бланк, або коштувати чисто символічно 1 гривню за його придбання разом з вкинутою на нього сумою, мінімально на 4 поїздки. Далі кожен має мати можливість поповнити його безкоштовно через електронний сервіс банку типу Роshен-24 чи Ай-бокс. Громадський транспорт - комунальні послуги, а тому процентів бути не повинно, мають бути заключені угоди і вартість обслуговування картки повинна бути за рахунок підприємств, бо картка - це теж частина обладнання цих підприємств. Сподіваюся що так і буде.
TT Показати IP 14 Травня 2017 18:07
не радуйтесь, это очень плохая система оплаты транспорта, которая действует в Европе, и на которой транспортные компании зарабатывают дополнительные миллионы
Анонім Показати IP 14 Травня 2017 18:12
маршрутчики якусь шнягу придумають, щоб це все похоронити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus