USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Державний прапор у волинській бригаді: через дощ, вогонь і порох

22 Серпня 2014 23:00
Національні стяги цінуються серед бійців АТО. Насамперед, вони є знаком приналежності до Збройних Сил України. І часто бійці кажуть, що їм найбільше не вистачає державних прапорів.

До Дня Державного Прапора України офіцери цивільно-військового співробітництва організували доставку в зону антитерористичної операції більше двохсотп’ятдесяти Державних Прапорів України. Про це повідомив офіцер Західного регіонального медіа центру Міноборони України Владислав Назаркевич.

Українські стяги виготовили у містечку Стрий на Львівщині. Гроші на тканину зібрали місцеві підприємці та церковна громада. Пошиттям прапорів займалися дружини офіцерів.

– Наші фахівці часто бувають в таборах різних підрозділів української армії на Донбасі, – розповідає керівник проекту полковник Олексій Ноздрачов, – і дуже часто бійці кажуть, що їм найбільше не вистачає державних прапорів.

На відео: колона військовї техніки на відрізку траси Ізюм − Слов'янськ. Солдати стають у чергу, щоб отримати прапори



Національні стяги цінуються серед бійців. Насамперед, вони є знаком приналежності до Збройних Сил України.

– На кожній колоні нашої техніки завжди чимало українських прапорів, – розповідає боєць Андрій. він – капітан, служить в одному з підрозділів волинської механізованої бригади на Донбасі, – наші військові не приховують своєї приналежності, а навпаки – прагнуть підкреслити, що вони – бійці українських Збройних Сил. І жителі Донеччини їх підтримують. Вибігають на вулиці, махають руками. Старші бабці обов’язково перехрещують. Бажають нам якнайшвидше звільнити Україну і повернутися додому живими.



А ще часто місцеві мешканці просять подарувати їм прапор. Кажуть, що хочуть підняти його хоча б над сільською радою, а знайти ніде не можуть. Доводиться віддавати прапори зі своїх бойових машин.

Прапори бойових підрозділів швидко зношуються. Вітер, вогонь, дощ і порох польових доріг роблять свою справу – стяг тьмяніє і рветься. Тож їх доводиться часто замінювати. А старий хтось складає і ретельно зберігає як найдорожчу реліквію. Хтось із бійців відвезе його додому, і він стане згадкою про бої та марші.

Один з таких прапорів зберігається в танковому взводі старшого лейтенанта Сергія Бойчука. Цей підрозділ попав під артилерійський обстріл. Два танки, що стояли поруч, загорілися. Та Сергій бачив, що другу бойову машину ще можна врятувати. От тільки це небезпечно – в будь-яку мить можуть здетонувати боєприпаси, що знаходяться в броньованих машинах. Усвідомлюючи небезпеку, танкісти таки вивели свою машину з небезпечної зони, загасили пожежу і таким чином врятували танк. А новий прапор танкістам офіцери вже передали.



Також прапорів потребують чисельні блок-пости. Іх чимало і на кожному з них майорить український стяг.

– Для всіх нас синьо-жовтий прапор над головами – це те, заради чого ми тут, – розповідає солдат Андрій, що несе службу на одному з блок-постів, – це наша земля, наша країна. Раніше я ніколи б не подумав, що захищати свій прапор доведеться в боях. А зараз розумію – за волю, за прапор, за свою землю треба боротися. Це робили наші діди-прадіди, це доводиться робити і нам сьогодні.



Разом з прапорами офіцери цивільно-військового співробітництва передали на блок-пости і пакети з продовольством. Їх також закупили для військових підприємці Львівщини.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
увч Показати IP 23 Серпня 2014 07:08
коментар було видалено
пан Показати IP 23 Серпня 2014 07:33
коментар було видалено
вася Показати IP 23 Серпня 2014 08:38
24 августа киевская хунта планируют организовать серию терактов Одессе и ряде других крупных городов бывшей Украины.
1111 до вася Показати IP 23 Серпня 2014 10:15
Ти дійсно "ВАСЬОК" !
уяся до вася Показати IP 23 Серпня 2014 14:04
що ж ти розкриваєшь плани фсб? чи ти думаєшь, що всі повірять у твій кісєльовський "вброс" (як ти кажешь) троль, твоя робота марна, але пиши, ми за думки (нівіть безглузді і дурні) в тюрму не кідаємо, як твій путлєр)))
пан Показати IP 23 Серпня 2014 09:21
Вася, у тебя явный перебор с утра.
всім хуютинцям Показати IP 23 Серпня 2014 09:42
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 23 Серпня 2014 14:06
я, русский тролль, очень обижаюсь, когда вы меня все обижаете! я все расскажу киселеву, а он - всему миру!
гiсть Показати IP 23 Серпня 2014 14:11
коментар було видалено
Жінка Показати IP 23 Серпня 2014 15:45
Мальчики, возвращайтесь домой ((((
мужик до Жінка Показати IP 23 Серпня 2014 16:08
коментар було видалено
Люда Показати IP 23 Серпня 2014 20:44
Як молитись, щоб Бог зберіг наших хлопців?Як просити, щоб Путінське х,,ло здохло?Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus