USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українські школярі виграли понад 200 тисяч гривень

14 Червня 2020 07:00
У Києві визначили переможців всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». 130 тисяч учнів, до 10 тисяч вчителів, 75 тисяч батьків і 136 тисяч жителів громади впродовж року активно впроваджували здорові звички в повсякденне шкільне життя у всіх регіонах України.

Про це інформує Сегодня.

До фіналу потрапили 50 проєктів-фіналістів, а п’ятірка переможців отримала 220 тисяч гривень на закупівлю STEM-обладнання для шкіл, серед них як навчальні заклади з великих міст, так і з містечок та невеликих сіл. Всеукраїнська програма «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» була започаткована і її реалізує експертний український Центр «Розвиток КСВ». Також підтримку програмі надає міжнародна організація Mondelēz International Foundation за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

«Healthy Schools – програма, що вражає масштабністю, креативністю, енергією, а головне – результатом! Щороку ми отримуємо неймовірний фідбек від учасників програми ще впродовж кількох місяців після фіналу. Тому ми переконані, що для школярів – це не просто змагання. Впровадженні активності та звички в рамках Healthy Schools залишають з дітьми і після проєкту, вони стають важливою і невід’ємною частиною їхнього життя», – коментує Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ».
Щоб надихнути та підтримати учасників, поділитись власними історіями успіху та рецептами здорових звичок, до програми долучились українські зірки, зокрема кулінарний експерт Євген Клопотенко закликав дітей змінювати свої харчові звички: «Не бійтесь експериментувати! Не бійтесь ризикувати! Робіть кожен свій день смачнішим! Якщо вам сьогодні доводиться їсте те, що ви їли вчора, достатньо додати одну малесеньку спецію, щоб день став яскравішим і все заграло ще більше позитивними кольорами (і це стосується не лише їжі)!».

Також до проєкту долучилась зіркова тренерка програми «Зважені та щасливі» Марина Боржемська, перша українка, що здійснила сходження на 7 найвищих вершин світу, альпіністка Тетяна Яловчак та тенісист Сергій Стаховський.

Взяти участь в програмі може будь-яка школа України. Восени стартує реєстрація на нові етапи програми, адже організатори переконані, лише усім разом під силу залучити до здорового способу життя ще більше школярів і перетворити проєкт Healthy Schools на масштабних національний рух.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
українець Показати IP 14 Червня 2020 11:54
А,що українською мовою назвати і написати назву цієї програми вже є не по європейські? "Якби ви вчились так,як треба,той мудрость би була своя". "Чужого навчайтесь і свойого не цурайтесь".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus