USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські війська просунулися на чотирьох напрямках, – ISW

12 Вересня 2023 08:23
Українські війська 11 вересня провели наступальні операції мінімум на одній ділянці фронту і просунулися на чотирьох напрямках.

Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни.

Відзначається, що українські сили оборони 11 вересня продовжили контрнаступальні операції в Донецькій і Запорізькій областях і просунулися в районі Бахмута, уздовж лінії Авдіївка-Донецьк, в районі західного кордону Донецької та Східної Запорізької областей, а також в західній частині Запорізької області.

Як відзначають аналітики, українські військові заявили, що за останній тиждень українські сили звільнили 2 квадратних кілометри території на Бахмутському напрямку і домоглися успіхів в районі Кліщіївки і Андріївки, на південний захід від Бахмута.

Також заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що за минулий тиждень українські війська на Таврійському (Запорізькому) оперативному напрямку відвоювали загалом 4,8 квадратних кілометри, зокрема південніше Роботиного і західніше Вербового.

Водночас аналітики ISW зазначають, що російські війська 11 вересня вели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької та східного кордону Запорізької області та на заході Запорізької області.

11 вересня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські військові зайняли частину населеного пункту Опитне Донецької області. Опитне знаходиться неподалік від окупованого Донецька і всього в декількох кілометрах від Донецького аеропорту.

За даними українських захисників, ЗСУ поступово продавлюють російську оборону на півдні, розширюючи лінію фронту. Водночас окупанти намагаються контратакувати в районі Роботиного на Запорізькому напрямку.

Водночас Генштаб у вечірньому зведенні за 11 вересня повідомив, що обстановка на фронті складна. На Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках українські військові відбили ворожі атаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus