USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські військові не брали участі у рейді на Білгородську область, – NYT

24 Травня 2023 11:08
Українські військовослужбовці не проникали на територію РФ під час прориву кордону бійцями «Російського Добровольчого корпусу» і «Легіону «Свобода Росії».

Про це The New York Times розповів високопоставлений український чиновник на умовах анонімності. За його словами, під час операції українські військові в основному діяли в якості підтримки, захищаючи кордон України на випадок російської контратаки.

Чиновник розповів, що втрати в частинах, які брали участь в операції, були, але недостатні, щоб позначитися на їхній боєздатності. Інших подробиць він не повідомив.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, своєю чергою, в ефірі національного телемарафону наголосив, що допоки російський диктатор Володимир Путін не завершить війну проти України, прориви, на кшталт того, що стався у Білгородській області, можливі й в інших прикордонних регіонах РФ.

За його словами, протестний рух в РФ буде постійним.

«Брянська, Курська, Воронезька області та інші краї – вони не можуть бути в безпеці з урахуванням кількості російських громадян, які проти того режиму. Звичайно, вони можуть у будь-якій точці РФ вставати на протести. Більше того, я впевнений, що це буде постійний процес до нашої перемоги», – сказав Данілов.

Вранці 22 жовтня бійці «Російського Добровольчого корпусу» і «Легіону «Свобода Росії» здійснили рейд в Грайворонський район Білгородської області.

В українській розвідці заявили, що на російській території діють тільки громадяни РФ для «створення смуги безпеки для захисту цивільних українців».

Самі бійці заявили, що хотіли створити демілітаризовану зону між Росією та Україною, знищити силовиків, які служать путінському режиму, а також показати народам Росії, що створення осередків опору і боротьба з режимом можливі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Експерт Показати IP 24 Травня 2023 13:26
Поки що не на часі турбувати раду безпеки ООН, але не за горами США висунуть претензію кацапам, що на фоні відсутнього взаємного проголошення війни між США та РФ, воєнізовані формування росіян заводоліли американськими танками M1 Abrams і на разі їх (танків) місце перебування невідоме, що негативно впливає на міжнародні стосунки і підриває взаємну довіру між державами бла бла бла. Тим часом танки з росіянами валять рузке режим десь на Кубані чи Слобожанщині, на лице внутрішній конфліт, ба навіть ґражданская вайна в расєї. Дзеркало, воно таке...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus