USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові загони повстанців заходять у Білгородську область, – ЗМІ

23 Травня 2023 13:12
Російський кордон в Білгородській області продовжують атакувати повстанці.

Про це повідомляє прокремлівський телеграм-канал Shot з посиланням на свої джерела, передає УНІАН.

«Нові невеликі групи українських диверсантів прямо зараз продовжують підтягуватися до Козинки (атаковане вчора село на кордоні, – ред.) з боку кордону. Російські силовики ведуть з ними бій. Також ППО працює по дронах-розвідниках, які запускають ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні вранці губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков повідомляв, що в цьому районі триває «зачистка території» силами військових. При цьому він закликав місцевих жителів, які виїхали вчора, поки не поспішати з поверненням назад. Нових заяв про зміну обстановки він не робив.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в українській розвідці, країна-агресор Росія планує перекинути війська у Бєлгородську область, у тому числі й ті, які зараз перебувають на тимчасово окупованій території України.

Стверджується, що командування західного військового округу Росії приймає рішення про оперативне перекидання окремих боєздатних підрозділів через ускладнення обстановки на кордоні у Білгородській області.

«Зокрема на даний час приймається рішення щодо можливого переміщення підрозділів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії (постійний пункт дислокації Валуйки, Білгородська область) з району бойових дій (Макіївка, Площанка Луганської області) до Бєлгородської області», – повідомило джерело.

Тим часом, за даними інтерактивної карти Deep State, так звана «сіра зона» в Білгородській області вже займає площу в 31,07 квадратних кілометрів. А бійці Російського добровольчого корпусу та Легіону Свобода Росії заявляють про подальше звільнення Росії та додають, що «продовжують рух далі».

Напередодні збройні загони, що складаються з російських громадян-противників путінського режиму, атакували прикордонний пункт «Грайворон» на кордоні Сумської та Білгородської областей. Їм вдалося просунутися вглиб російської території і підійти до райцентру Грайворон, по дорозі зайнявши невеликі села.

Російська влада почала у відповідь «контртерористичну операцію», під час якої спробувала знищити своїх громадян, які підняли збройну боротьбу проти режиму. Правда, як з’ясувалося, реакція російського командування була панічною і не цілком адекватною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ну Показати IP 23 Травня 2023 13:28
Не смішіть з тим терміном *повстанці*. Там повстанцями і близько не пахне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus