USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українські аптеки і далі продають трамадол. Тепер – «з-під поли»

29 Липня 2008 10:22
Нардеп від Волині, нашоукраїнець Володимир Карпук визнав, що проблему нелегального продажу трамадолу Україна вирішила на законодавчому рівні. Але деякі українські аптеки і надалі реалізовують препарат. Про це 29 липня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як записав Володимир Карпук у блозі на «Волинських Новин», «незаконний продаж трамадолу – проблема, яку Україна вирішила на законодавчому рівні. Протягом кількох місяців в Україні відбувається контроль за виконанням рішення, прийнятого Верховною Радою України ще у червні. Як свідчать перевірки, не всі аптеки та їх власники відмовились від продажу наркотичного препарату – вони порушують закон і надалі».
 
«Враховуючи моментальну залежність, у яку потрапляють ті, хто безконтрольно вживає трамадол, та масову реалізацію цього препарату «з-під поли», такий крок Верховної Ради абсолютно обґрунтований», – вважає нардеп.
 
Володимир Карпук зазначив у ВЕБ-щоденнику: «Відповідно до стандартів Всесвітньої організації здоров`я, трамадол не відноситься до наркотиків, а є сильнодіючим препаратом. Однак за розповсюдження трамадолу, як і інших наркотичних засобів передбачена кримінальна відповідальність».
 
«Від 4 червня трамадол можна реалізовувати лише в аптеках, котрі знаходяться при медичних закладах, отже, за продажем препарату буде здійснюватися, як і раніше, жорсткий контроль. Адже – коли мова йде про ампулований варіант трамадол – аптека повинна відзвітувати і документально підтвердити факт використання такої ампули. Тепер трамадол – як і усі наркотичні засоби для планового лікування – буде виписуватися комісією з трьох лікарів. Кабін зробив усе можливе, тепер справа за правоохоронними органами», – резюмував Володимир Карпук.
 
Довідково:
 
Володимир Карпук – лікар за фахом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus