USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські тюрми та бізнес на рабській праці засуджених. ВІДЕО

10 Серпня 2013 09:45
Українських в'язнів примушують до тяжкої праці як оплату за дочасну свободу. За мізерні гроші і державне утримання засуджені виготовляють понад сотню найменувань продукції - від металургії до деревообробки, автомобілебудування та авіації, йдеться в сюжеті ТСН.

Це не завод і не фабрика. Бучанська колонія випускає майже сотню найменувань товарів і надає кількадесят послуг. Автомобільні причепи продаються просто під воротами тюрми. Там хизуються своїми експортними можливостями.

«Росія, Аргентина, Китай, В'єтнам, Франція, Туреччина», - перелічує замовників технолог і керівник ливарного цеху Ігор Панковський. Арештанти при цьому нахвалюють свою непросту роботу з рідким металом.
Кажуть, насправді вона не важка, а сплачують за неї добре. «Все нормально, згодні з усіма. Нам добре, і їм добре», - пояснює колишній тракторист Роман Онищенко, котрий відбуває строк за крадіжку.

За ґратами діє навіть СТО. Вартість роботи на 20% менша, ніж зазвичай. Але попит не дуже, хоча якістю робіт люди задоволені.

Тоді як на пилорамі від замовлень відбою нема. Невідомий інвестор навіть купив сюди нове обладнання.

«Розпилювання йде в районі 4 кубів круглого лісу», - повідомив Виконувач обов’язків директора підприємства Бучанської колонії Андрій Аксюк.

Засуджені працюють із 8:00 до 21:00 щодень. На особисті рахунки їм зараховуються гроші – щомісяця по 450 гривень. А за якісну роботу та добру поведінку працівників раніше звільняють додому.

«Утримуються на сьогодні біля 900 чоловік. Працюють 400 чоловік», - розповів виконувач обов’язків керівника Бучанської колонії Андрій Лаговський.

Працювати чи ні – вільний вибір кожного, запевняють тюремники. «Зараз це право засуджених – працювати. Він може вибирати, працювати чи ні. Але із заробітної платні, котру він отримує, відбувається утримання за комунальні послуги, котрі йому тут оплачуються, за харчування, погашення позовів матеріальних», - пояснив виконувач обов’язків керівника пенітенціарної служби Києва Ігор Шейкін. Програма перевиховання злочинців працею приносить колонії в місяць кілька десятків тисяч гривень доходу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олежик Показати IP 10 Серпня 2013 11:29
Так і повинно бути ! Держава їх кормить, вдягає і надає дах над головою - нехай працюють. Інша справа якщо ці гроші йдуть не в бюджет, а в кишені різним.....хм.....різним....
андрiй76 до Олежик Показати IP 10 Серпня 2013 17:49
100%...Від неробства людина деградує морально і фізично.І не важливо де вона знаходиться:на волі чи на зоні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus