USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу через відмову потиснути руку росіянці

27 Липня 2023 17:07
Українська шаблістка Ольга Харлан отримала дискваліфікацію на Чемпіонаті світу з фехтування після сутички з росіянкою Анною Смірновою.

Організатори турніру дискваліфікували українську спортсменку через те, що вона після завершення поєдинку стартового раунду не потиснула руку суперниці з країни-агресорки, пише ТСН.

Українська команда намагалася оскаржити рішення про дискваліфікацію Ольги, однак цього зробити не вдалося.

Харлан перемогла фехтувальницю з країни-терористки з рахунком 15:7. Після завершення сутички українка відмовилася потиснути руку росіянці, яка виступала в нейтральному статусі. Замість рукостискання Ольга запропонувала суперниці «стукнутися» шаблями, однак Смірнова відхилила цю пропозицію.
Спортсменка з Росії продовжила залишатися на фехтувальній доріжці понад 50 хвилин і подала протест проти українки через відсутність «прояву поваги». Спочатку повідомлялося, що судді відхилили протест росіянки, однак рішення переглянули.
У другому раунді Харлан повинна була змагатися проти Йоани Ілієвої з Болгарії, але через дискваліфікацію українки цей поєдинок не відбудеться. Представниця Болгарії автоматично пройшла до наступної стадії турніру.

У мережі згодом з'явилося фото спортсменки Смірнової, яка позує з російським солдатом зі знаком V.
Михайло Ілляшев, президент Федерації фехтування України, в ефірі марафону «Єдині новини» розповів про апеляцію, яка готується на рішення про дискваліфікацію. І сподівається, що Харлан зможе ще виступити на командному турнірі з жіночої шаблі, якщо протест буде підтримано.

«Ми повністю підтримуємо Ольгу Харлан у цій ситуації. Я зараз знаходжусь на чемпіонаті світу, ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення. Адже суддя, який безпосередньо працював на цьому поєдинку, не давав чорну картку, не дискваліфіковував її. Це вже потім почались «підкилимні ігри». Ця дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця [Ольги Харлан], навіть був призначений суддя на наступний бій.

Ми сподіваємось, що розгляд апеляції завершиться днями. Але вже мова про те, аби її повернули на ці змагання, не може йти. У цьому випадку ми будемо намагатись досягнути того, щоб скасували цю чорну картку, дискваліфікацію, яка потягне за собою неможливість її виступу в командних змаганнях, які будуть за кілька днів у Мілані. А нам важливо, аби наша команда виступала. Так званих «нейтральних» спортсменів у командних змаганнях усе одно не буде», – сказав Ілляшев.

Нагадаємо, напередодні українським спортсменам змінили умови заборони участі у змаганнях, де присутні росіяни та білоруси. Міністерство молоді та спорту України дозволило українцям змагатися на турнірах, де спортсмени з Росії та Білорусі виступають у нейтральному статусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Олег Показати IP 27 Липня 2023 17:48
Підтримала міжнародна спільнота Україну.
Ніхто до Олег Показати IP 27 Липня 2023 18:26
Ніхто ніде в Європі не підтримує Україну,причина конфлікту вже давно всім відома...окрім українського народу....не в інтересах Європи сратися з россляндією
Ірина до Ніхто Показати IP 27 Липня 2023 19:26
Ти правильно назвався - ти реально ніхто.
Ніхто до Ірина Показати IP 27 Липня 2023 20:01
Наплювати))))
Богдан Показати IP 27 Липня 2023 19:31
Взагальному світ не справедливий. Щоб повпухало всім причетним до даної несправедливості.
реально Показати IP 27 Липня 2023 21:21
Харлан могла просто відмовитися тиснути руку, пояснивши причину, а не шаблю наставляти. Не на вулиці в задрипаному селі, а на міжнародних змаганнях.
Всезнайко Показати IP 27 Липня 2023 21:29
Тра було ту росіянку ще й фінкою пирнути
Патрiот до Всезнайко Показати IP 28 Липня 2023 00:18
" тра,тра" iнтелектуали,бл...ь
!! Показати IP 27 Липня 2023 22:49
Буде цікаво попостерігати за її карєрою тепер.
лучанин Показати IP 30 Липня 2023 12:55
поступок справжньої української жінки - чеспіонки!!!! ГЕРОЇЧНИЙ ПОСТУПОК!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus