USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українським захисникам передали військове спорядження на понад 15 млн грн, яке конфіскували у «комерсантів»

8 Серпня 2022 11:19
У Києві запобігли незаконному продажу оптової партії захисного спорядження, яке призначалося для потреб українських військ. Серед вилученого у зловмисників – сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення.

Наразі конфісковану продукцію вартістю більш як 15 млн грн передано підрозділам ЗСУ і Тероборони, повідомляють в СБУ.

Це стало можливим завдяки реагуванню СБУ спільно з Бюро економічної безпеки, які викрили незаконну оборудку в червні.

Тоді правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції, які ввозили з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для Сил оборони України.

Для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до митних декларацій. Кінцевими отримувачами продукції вказували військові підрозділи нашої держави, а гроші на придбання імпортних товарів збирали у родичів українських захисників і волонтерів.
Проте замість того, щоб передати безплатно спорядження на потреби оборони, зловмисники збували його громадянам за штучно завищеними цінами. Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та в соцмережах.

Отримані «прибутки» виводили у тінь через афілійовані комерційні структури.

Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє жителів Дніпропетровської області, які після повномасштабного вторгнення рф втекли з України, використавши підроблені документи.

За матеріалами СБУ, їм повідомлено про підозри у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Серпня 2022 17:53
Дуже багато зловживань і не об’єктивних розслідувань з боку правоохоронців які хочуть доказати свою корисність.. потрібно розбиратися. Військові жаліються, що вже 4 тижні майже зупинилася допомога від волонтерів після так званої операціі правоохоронців під назвою «волонтер»..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus