USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховна Рада створила Бюро економічної безпеки

28 Січня 2021 15:35
Верховна Рада проголосувала за створення Бюро економічної безпеки. Новий орган буде займатися правопорушеннями, що «посягають на функціонування економіки держави».

Про це йдеться на сайті Ради, повідомляє Бабель.

Відтак в Україні ліквідують Податкову міліцію, економічнi підрозділи СБУ та економічні підрозділи Нацполіції – замість цього буде БЕБ. Його діяльність координуватиме Кабінет міністрів.

Директора Бюро призначає Кабмін за поданням прем’єр-міністра за результатами відкритого конкурсу. Термін перебування на посаді – 5 років й можна не більше двох термінів поспіль. Кандидатуру директора відбирає конкурсна комісія. До неї входять: 3 людини від РНБО, 3 – від Ради, 3 – від уряду.

У 2021 році на фінансування Бюро заклали 587 мільйонів гривень. При Бюро економічної безпеки створять Раду громадського контролю, яка стежитиме за його діяльністю. Зокрема, Рада буде розглядати звіт директора Бюро та надаватиме свій висновок.

Голова профільного комітету Ради Данило Гетманцев зазначив: «Створення БЕБ, до речі, частина міжнародних зобов’язань України: одна з вимог Меморандуму з МВФ та Європейським Союзом».

«Важливо, що Бюро економічної безпеки – перш за все орган аналітичний, і проводитиме розслідування шляхом доступу до баз даних органів державної влади, а не паралізуючою для підприємств виїмкою документів і серверів. Працівники аналітичних підрозділів не матимуть повноважень на застосовування поліційних заходів», – заявила заступниця голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

Після ухвалення закону про Бюро, Рада проголосувала за основу за законопроєкт про зміни в СБУ. Відповідно до нього, у Служби мають забрати повноваження щодо економічних злочинів й передати до БЕБ.

Як повідомлялося, 3 вересня 2020 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки. 29 вересня 2020 року Комітет Ради погодився позбавити СБУ права розслідувати економічні злочини
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 28 Січня 2021 15:55
В Україні створено Бюро економічної безпеки. Що це за х..ня така та навіщо вона взагалі потрібна, ніхто не знає, нам просто подобається створювати нові органи.
АУЕ до Анонім Показати IP 28 Січня 2021 18:36
Гамериканські гранти відмивати,що ж тут незрозумілого...))
А до Анонім Показати IP 28 Січня 2021 18:46
ще не усі з 95 кварталу прилаштовані до державного корита! за що ж вони скакали на сцені стільки років?
Іван Показати IP 29 Січня 2021 09:33
Щоб у нас не створювали, толку не буде. В українців в крові-красти. Хто не краде, то це правоохоронні органи, але доять вони тих, хто краде. Один обважує, другий обмірює і так краде ваші гроші, а хтось, хто при владі продає тендери за відкат, виділяє землю за подяку і тд. Замкнутий круг
ну Показати IP 29 Січня 2021 09:33
собака як не має що робити то я...я лиже так і наша влада
скептик Показати IP 29 Січня 2021 10:37
вже пора створити міністерство по створенню безтолкових державних структур
скептик до скептик Показати IP 29 Січня 2021 10:52
а також міністерство по ліквідації безтолкових структур. роботи буде непочатий край

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus