USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українським школам не вистачає понад 3 тисячі лікарів

13 Листопада 2008 17:32

Шкільним закладам у нашій країні не вистачає більш ніж 3,5 тисячі лікарів-педіатрів. Про це розповів Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич у ході спільного засідання колегій Міністерства освіти, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства сім’ї, молоді й спорту, – повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує Освітній портал, Василь Князевич уточнив, що сьогодні штатними нормативами на 2,5 тисячі учнів передбачена 1 посада лікаря, а 1 посада медичної сестри – на 750 учнів. «Навіть при стовідсотковій забезпеченості, виконати функції, покладені на медичних працівників у навчальних закладах, неможливо», – доповнив міністр.
Рівень фізичної працездатності та адаптаційних можливостей організму дитини не завжди відповідає діючим нормативам фізичної підготовки на уроках фізкультури.
Так, тільки 30% дітей можуть виконати нормативи без ризику для здоров’я. Такі дані наукових досліджень Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України й Сумського педагогічного університету представив Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus