USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Український борщ хочуть внести до списку спадщини ЮНЕСКО

11 Квітня 2018 13:36
Міністерство культури України підтримало ініціативу Асоціації постачальників торговельних мереж про внесення українського борщу в список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Згідно з процедурою, яка розроблена міністерством в кінці минулого року, спочатку необхідно внести український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає "Вокруг света".

Оскільки внесення в Національний реєстр ініціюють місцеві органи влади, або організації, діяльність яких пов'язана з охороною нематеріальної культурної спадщини, то таке внесення погодилося зробити місто Бровари. «Хоча назва міста більше пов'язано з пивоварінням, ніж з приготуванням борщу, але цю страву в Броварах люблять не менше, ніж у всій Україні», - підкреслив Дорошенко.

Клопотання про включення до Національного реєстру Мінкультури приймає два рази в рік, до 15 квітня і 15 жовтня. Останнім часом подачі заявки в Організацію Об'єднаних Націй відбуваєтсья до 1 лютого 2019 року. В ЮНЕСКО розгляд питання займає 1,5 року. Щорічно держава може подавати двох об'єктів на номінацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 11 Квітня 2018 22:54
скоро борщ буде не тільки спадщиною ЮНЕСКО, але й недоступим делікатесом. ЖИТИ ПО-НОВОМУ !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus