USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Український педагог вперше потрапив до десятки найкращих вчителів світу

26 Жовтня 2023 06:44
Вчитель української мови та літератури Артур Пройдаков потрапив до топ-10 найкращих вчителів світу за версією премії Global Teacher Prize.

Про це повідомили організатори найпрестижнішої світової відзнаки для педагогів Global Teacher Prize.

У 2021 році Пройдаков став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine, яка щороку відзначає вчителів.

«10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-и. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни. Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки ним я маю честь працювати вчителем в Україні», – сказав Артур.

Артур Пройдаков родом з міста Кадіївка Луганської області.

Там він мешкав до листопада 2014 року, після чого працював на Сумщині, а потім у школі в Києві.

Після 24 лютого 2022 року організував курси з української мови для переселенців. Автор уроків у Всеукраїнській школі онлайн.

Ім’я найкращого вчителя планети 2023 року оголосять 8 листопада у Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Переможець премії отримає мільйон доларів нагороди.

Цьогоріч до списку 50 найкращих вчителів світу потрапили відразу двоє українських вчителів – Артур Пройдаков і Людмила Таболіна, вчителька української мови та літератури.

Премію Global Teacher Prize інколи називають «Нобелівською премією для вчителів». Її заснував індійський мільярдер та син шкільної вчительки Санні Варкі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus