USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Український СУ-25 збив російський винищувач, - РНБО

18 Липня 2014 14:16
В РНБО заявляють, що випадок із збитим Боїнгом вже третій після того, як з російської території було збито українські військові літаки Ан-26 та Су-25.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу РНБО.

"16 липня о 18:55 військова розвідка України зафіксувала застосування літаків ВПС Збройних сил Росї проти українського літака СУ-25 в районі н.п. Амвросієвка", - сказано в повідомленні.

"На території Росії у Ростовській області в районі Матвєєв Курган - Новошахтинськ нашою розвідкою супроводжувався політ літака МіГ-29 зі складу 19 винищувального авіаційного полку 1 змішаної авіаційної дивізії 4 Командування повітряних сил РФ", - сказано в повідомленні.

"У період з 18:48 по 19:49 (за київським часом) наземний пункт управління авіації ЗС РФ (позивний "Рапіра") здійснював наведення російського літака МіГ-29 (позивний льотчика "221") для знищення повітряної цілі на території України", - наголосили в РНБО.

Крім того, повідомляється, що "пілот МіГ-29 ВПС ЗС РФ під час польоту у бік Державного кордону України на курсі 150-330 градусів (напрямок Ростов на Дону /РФ/ - Донецьк /Україна/ в районі Матвєєв Курган /РФ/ - Амвросієвка /Україна/) протягом 5-7 хвилин наводився командним пунктом на літак Повітряних сил ЗС України для його ураження".

"Баражування російського винищувача МіГ-29 здійснювалось на висоті 8850 метрів, а захоплення українського літака ракетним озброєнням МіГ-29 здійснювалось на висоті 8250 метрів. Дальність між літаками складала 35-40 км", - наголосили в РНБО.

Для ураження цілі командуванням ВПС ЗС Росії була надана вказівка пілоту МіГ-29 на застосування тільки ракет класу "повітря-повітря" типу Р-27Т середнього радіусу дії з інфрачервоною системою самонаведення.

"Даний тип ракет не фіксується системою попередження про опромінювання СПО-15 літака Су-25, а також супутниковими системами розвідки та спостереження після пуску.

Іншою особливістю ракет типу Р-27 є те, що вони виробляються в Україні, мають маркування виробничого підприємства "Артем" (м.Київ) та у разі виявлення їх уламків неможливо ідентифікувати як російське озброєння", - наголосили в РНБО.

Під час повітряного бою, російський винищувач тричі наводився на український літак для гарантованого пуску ракети. Після захоплення цілі за допомогою бортової квантової оптико-локаційної станції МіГ-29 було завдано одного ракетного удару по літаку Повітряних сил ЗС України.

Завдяки майстерності українського пілота та виконаних ним протиракетних маневрів прямого влучення в літак та його знищення не було. Ракета влучила у сопло двигуна і пілот здійснив аварійну посадку, про що ми повідомляли.

В свою чергу, завдати повторний удар по Су-25 ПС ЗС України завадив недостатній фах російського пілота, тривалий час наведення на український літак та нестача пального в баках. Літак МіГ-29 був посаженний в аварійному режимі на найближчому аеродромі в Ростовській області.

Армійська авіація Росії продовжує ведення повітряної розвідки та патрулювання вздовж українсько-російського кордону. Учора, 17 липня, об 11:40 прикордонники зафіксували політ 8 вертольотів РФ вдовж лінії кордону напроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби "Амвросіївка" Донецького загону.

О 03.55 18 липня зафіксовано політ безпілотного літального апарату вдовж берегової смуги в напрямку н.п. Новоазовськ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
SVV Показати IP 18 Липня 2014 14:39
Писаки, виправте заголовок, звучить двозначно. Хто кого збив? УКРАЇНСЬКого СУ-25 ЗБИВ РОСІЙСЬКИЙ ВИНИЩУВАЧ, або УКРАЇНСЬКИЙ СУ-25 ЗБИВ РОСІЙСЬКого ВИНИЩУВАЧа.
Андрей Показати IP 18 Липня 2014 14:40
Что за бред здесь написан?Я в прошлом бывший летчик.Даже те кто ничего не смыслит в авиации прочитав эти строки уже должен задуматься: -"Для ураження цілі командуванням ВПС ЗС Росії була надана вказівка пілоту МіГ-29 на застосування тільки ракет класу "повітря-повітря" типу Р-27Т середнього радіусу дії з інфрачервоною системою самонаведення. "Даний тип ракет не фіксується системою попередження про опромінювання СПО-15 літака Су-25, а також супутниковими системами розвідки та спостереження після пуску".Как наш пилот смог уклониться от атаки ракеты которая летит со скоростью больше 3500 км в час и не фиксируется радаром Су-25?Эта статья бред сивой кобылы.Впрочем возможно это сказка для взрослых от украинского правительства:)
гiсть Показати IP 18 Липня 2014 15:24
Якщо Схiд i Захiд разом,то домовтесь нарештi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus