USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Український літак потрапив до Книги рекордів Гіннесса

14 Серпня 2009 17:14
Літак Ан-225 «Мрія» авіакомпанії «Авіалінії Антонова» доставив із Франкфурта (Німеччина) до Єревана (Вірменія) генератор для нової електростанції вагою 174 тонни, який транспортувався разом із спеціальною рамою, а загальна вага вантажу становить 187,6 тонни. Про це стало відомо у прес-службі Державного підприємства «Авіаційний науково-технічний комплекс імені О.К. Антонова» (АНТК), – повідомляють «Волинські Новини».
У повідомленні наголошується, що зважаючи на гірський ландшафт і відсутність у місці призначення морського порту, доставити вантаж можна було лише повітрям. З цим зміг впоратися лише найбільший у світі літак – Ан-225 «Мрія».
Одержавши від компанії GS Engineering & Construction (Південна Корея) замовлення на доставку цього вантажу, фахівці АНТК імені Антонова розрахували, що за ваги генератора 174 тонни і довжини його опори 9 метрів навантаження на погонний метр кабіни літака становила б більш як 19 тонн.
Це значно перевищувало допустиме значення в 10 тонн. Для зниження даного показника інженери «Авіаліній Антонова» спільно зі шведськими колегами з компанії Alstom – виготовлювача генератора – розробили спеціальну раму вагою всього 16 тонн. У результаті вдалося досягнути необхідного розподілу навантаження й укластися в обмеження щодо посадочної маси літака за умовами аеропорту Єревана.
Як інформує УНІАН, 11 серпня екіпажу Ан-225 «Мрія» вручили сертифікат, що свідчить про внесення рекордного польоту літака до Книги рекордів Гіннесса. Так міжнародна громадськість відзначила перевезення на літаку найважчого в історії авіації моновантажу – генератора вагою 174 тонни.
Таким чином, «Мрія» стала абсолютним світовим рекордсменом у важкій вазі – на її рахунку рекорд з перевезення максимального комерційного вантажу 247 тонн, максимального комерційного моновантажу 187,6 тонні й абсолютний рекорд вантажопідйомності – 253,8 тонни.
Нагадаємо, на рахунку літака Ан-225 «Мрія» більш як 240 світових авіаційних рекордів.
Крім того, як літак, що піднявся в повітря з максимальною вагою (злітна вага 640,860 тонни) і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів, Ан-225 «Мрія» занесено до Книги рекордів Гіннесса.
Довідкова:
АНТК імені Антонова засновано в 1946 році. Серед відомих літаків, у конструкторській розробці яких останнім часом брав участь АНТК імені Антонова, – АН-70, АН-140, АН-148 та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus