USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Українці купують до 60 тисяч «євроблях» щомісяця

8 Серпня 2018 19:23
Експерти підрахували кількість авто на європейський реєстрації, що їздять по українським дорогам, та визначили шокуючи темпи росту ринку таких авто.

Директор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, Олег Омельницький прокоментував інформацію про те, що в Україні 10% від усіх транспортних засобів доводиться на авто з європейською реєстрацією, інформує Авто 24.

«Статистики, якої б могли точно оперувати, не існує. Тобто вона виходить якимись непрямими методами. До прикладу, минулого року ми робили заміри: ставили операторів на головних магістралях Києва, Львова, Харкова, Дніпра і Одеси, і рахували, який відсоток автомобілів на єврономерах проїжджав на протязі години в годину пік. Таким чином, можна було отримати усереднену кількість, знаючи точно, скільки автомобілів зареєстровано в цій області. У 2017 році ця цифра була 5% в середньому по Україні, але на заході це число було більше», – пояснив він.

За словами Омельницького, якщо дійсно в Україні від 10% всіх транспортних засобів доводиться на авто на єврономерах, то це більше 1 млн машин. «Кожен місяць приблизно на 50-60 тисяч таких автомобілів стає більше» зазначив експерт. А це відповідає обсягу продажів у 600-750 тисяч автомобілів на рік.

Для порівняння за 2017 рік, за даними AUTO-Consulting, обсяг продажів нових авто склав трохи більше 80 тисяч авто. Прогнози на 2018 рік приблизно такі ж, як і на минулий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus