USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Українці можуть обирати постачальника газу онлайн – завдяки ПриватБанку*

28 Жовтня 2020 17:05
Змінити постачальника газу тепер можна в декілька кліків, через онлайн-платформу Приват24. Адже 22 жовтня ПриватБанк запустив перший в Україні онлайн-сервіс підписки та керування постачальниками комунальних послуг. Завдяки партнерському проекту з Нафтогазом України, в Приват24 можна підключитися до газопостачання від ГК «Нафтогаз України».

Впродовж однієї сесії в Приват24 українці можуть зручно та швидко перейти на газопостачання до компанії, яка пропонує найвигідніші ціни на газ, та заплатити за комуналку. Новий сервіс доступний більше ніж 12 мільйонам клієнтів банку – користувачам платформи онлайн-банкінгу.

«Українці є одними з найактивніших користувачів інтернет-банкінгу у світі, лише за три останні роки кількість клієнтів Приват24 зросла з 5 до 12 мільйонів. Тепер ми йдемо далі – розширюємо платформу оплати комунальних послуг та даємо українцям можливість обирати власного постачальника газу. Ніяких паперів, офісів газопостачальника або відділень банку - укласти договір на постачання газу можна за декілька кліків та підписати його електронним підписом. Надалі - контролювати поставки онлайн та оплачувати послуги через Приват24. Це принципово нова платформа, яка відкрита для співпраці з постачальниками будь-яких послуг в країні», – відзначив голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл.

Як відомо, з 1 серпня 2020 року в Україні запустився ринок газу. Єдиної ціни на газ більше немає, за кінцеві ціни на блакитне паливо для людей відповідають компанії, які займаються збутом газу. Тож споживачі можуть самостійно вибирати, в кого купувати газ, а змінювати газопостачальну компанію – онлайн.

Загалом в Україні природний газ в побуті використовує 12,5 млн домогосподарств. Завдяки ринку газу споживачі тепер отримали можливість купувати його дешевше, аніж пропонують їхні попередні постачальники, адже на ринок постачання газу побутовим споживачам вийшов новий гравець – ГК «Нафтогаз України». Нині частка цієї компанії на роздрібному газовому ринку складає приблизно 2%, проте у планах в найближчі кілька років збільшити її до 15%. Тим більше, що цінова політика Нафтогазу сьогодні така, що газом від цієї компанії користуватися вигідніше: ціни у ГК «Нафтогаз України» у жовтні в середньому на 40% нижчі, ніж у інших постачальників. Компанія пропонує для своїх побутових клієнтів два тарифи на газ – «Місячний» та «Річний».

Щоб зробити клієнтський сервіс насправді зручним, «Нафтогаз» розвиває партнерські проекти. Завдяки партнерському проекту з ПриватБанком клієнти мають змогу не тільки сплатити за споживання газу через зручний сервіс Приват24, але й швидко змінити постачальника.

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» активно працює над розширенням партнерської мережі. Партнерство з великим державним банком надає більше можливостей для побутових споживачів газу приєднатися до Нафтогазу. Ми очікуємо, що співпраця з ПриватБанком зробить газовий сервіс ще зручнішим для клієнтів», – зазначив Максим Рабінович, директор ГК «Нафтогаз України».

У новому сервісі ПриватБанку процес зміни постачальника газу доволі простий. На веб-сайті Приват24 потрібно обрати розділ «Послуги/Мої постачальники/Газопостачання». Наступний крок - вибрати адресу помешкання, яке бажаєте перевести на обслуговування до нового постачальника газу. Під карткою з адресою розташована вкладка «Газопостачання» з чинним тарифом на блакитне паливо від Нафтогазу. Натиснувши на вкладку «Нафтогаз», потрібно у формі приєднання зазначити/вказати персональні дані та EIC-код (індивідуальний газовий код помешкання, вказаний у квитанції за розподіл газу).
Підписати сформовану заявку можна за допомогою електронного підпису SmartID, який є аналогом власноручного підпису. Якщо у клієнта ще немає SmartID, його можна сформувати одразу за лічені хвилини безпосередньо в додатку Приват24. Тим більше, електронний підпис знадобиться і в подальшому – ним можна підписувати документи та звіти, підтверджувати особистість та отримувати послуги онлайн за допомогою лише смартфону, адже додаткових пристроїв і додатків для зберігання е-підпису не потрібно.

Після відправки заявки з клієнтом впродовж трьох днів зв’яжуться спеціалісти ГК «Нафтогаз України» для завершення процедури підключення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Авжеж Показати IP 28 Жовтня 2020 21:47
Взагалі то газ один в трубах. Так, ми можемо перейти до прямого постачальника газу без місцевих перекупів, проте залишиться оплачувати цим перекупам транспортування газу. А чи не перейшовши до прямого постачальника, вартість транспортування стане дорожчою на "зекономлену" різницю, або ще більшою? В статті саме про це не сказано, нажаль.
Марія Іванівна, м. Л Показати IP 29 Жовтня 2020 11:18
З вами повністю згідна, можна в таку халепу попасти, що "мама дорогая - не горюй, мало не покажется". Зробити те, що нав'язує громадянам корумпована влада України, треба ще добре все зважити і подумати.
Дмитро Показати IP 4 Листопада 2020 09:51
Нафтогаз стверджує, що в найблищі кілька років хоче зайняти 15% ринку. Як цього добитись окрім конкурентної ціни?? Відповідь очевидна. Про які ризики мова?..) Жива конкуренція це добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus