USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці можуть отримати 7000 грн доплати до пенсії. Що для цього потрібно

20 Травня 2023 22:43
Пенсіонери в Україні можуть одержати додаткові виплати у вигляді меценатської пенсії. Таку доплату надають тим, кому вирішить допомогти благодійник, родич чи знайомий. Доплата у 7 тис. грн здійснюється, якщо меценат відправив 10 тис. грн.

У такому разі 3 тис. грн, що залишилися від суми пожертвування, будуть направлені на пенсії іншим українцям, пише «Обозреватель».

«Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це 7 тис. грн) буде включено до виплатних документів для обраного пенсіонера. Решту 30% буде направлено на фінансування пенсій інших пенсіонерів», – йдеться у повідомленні.

Пожертву зможе зробити будь-який громадянин України. Не має значення, де саме він мешкає – в Україні чи за кордоном.

Читати ще: Пенсіонери отримають доплати за віком. Які надбавки виплатять і кому

Такі правила передбачені законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні», який президент Володимир Зеленський підписав ще 2022 року. А 15 лютого 2023-го Пенсійний фонд ухвалив постанову № 8-1, якою затвердив порядок внесення благодійних пожертв та їх виплати пенсіонерам.
Згідно з документом, юридичні та фізичні особи перераховують пожертвування на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в Ощадбанку. Внески можуть бути знеособленими чи персоналізованими. Внести пожертву можна онлайн – через портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Як зробити пожертву на пенсію

Якщо благодійна пожертва проводиться персоналізовано, то в платіжній інструкції вказується інформація про конкретного пенсіонера, якому підуть гроші (ПІБ, дата народження, ідентифікаційний код).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Глузд Показати IP 21 Травня 2023 06:44
До побачення!
пенсіонер Показати IP 21 Травня 2023 08:08
потрібно поставити свічку щоб мародери при владі не подавилися. Для чого ви знущаєтеся над пенсіонерами?
Роман Показати IP 21 Травня 2023 10:24
Давно Я так не сміявся. Тобто, скидую в фонд якогось депутат 10тис,з них 7000 мої мамі, а три штукаря депутату. А чому мені мої мамі відразу 10тис, ну наприклад не подарити?
Ира Показати IP 21 Травня 2023 12:14
ОхУ..єлі?! Пенсії але немає кому виплачувати, чи як? Переложити виплати на нас, поможи собі сам?!- та чи що? Вже все вкрали?! То, може, краще я не платитису в пенсійний фонд України внески, та й забесбечу себе та батьків ще більшою пенсію, відкладаючи готівку в панчохи?! А не пішли би ви нах
Владимир Показати IP 23 Травня 2023 12:37
Такое ощущение,что людей за идиотов держат.30% отдать жулику?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus