USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українці відзначають День Соборності

22 Січня 2016 09:17
Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День Соборності.

Рівно 97 років тому, 22 січня 1919 року, був проголошений Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну єдину і соборну державу.

Відзначати на державному рівні це свято почали лише у 1999 році.

Традиційно у День соборності в Україні відбувається акція /Живий ланцюг єдності», покликана продемонструвати, що схід і захід – разом.

У Києві сьогодні відбудуться урочистості за участю учасників антитерористичної операції, діячів науки та культури, перших осіб держави та чиновників.

По всій Україні будуть покладені квіти до пам'ятників та місць поховань видатних діячів УНР і ЗУНР, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції.

Урочисті заходи також заплановані у закордонних дипустановах України. До них долучаться представники української діаспори.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало перелік заходів у Луцьку на День соборності. Також у місті організують «живий ланцюг», який об'єднає лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пам'ять Показати IP 22 Січня 2016 12:06
Концерт?! А згадайте -но цей день 2014 року. То сьогодні вже можна?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus