USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці зможуть вільно відвідати засідання Верховної Ради

20 Листопада 2014 12:39
Засідання Ради зможуть відвідати всі охочі. Голова Верховної Ради Олександр Турчинов затвердив Порядок доступу до відкритих засідань парламенту. Про це інформують наші столичні колеги з УНІАН.

Відтепер будь-яка особа зможе вільно відвідати засідання Верховної Ради, попередньо подавши електронну заявку та отримавши перепустку на відповідний пленарний день, повідомили в Інституті медіа права.

Як зазначається в повідомленні, зміни до Регламенту ВР щодо права громадян відвідувати засідання парламенту внесли ще у березні цього року, однак механізм реалізації цього права через відсутність спеціального розпорядження спікера залишався невизначеним і на практиці потрапити до Верховної Ради звичайним українцям було нереально.

В Інституті медіа права нагадали, що після безрезультатних звернень до спікера парламенту з проханням виконати вимоги закону, редактор ресурсу «Доступ до правди», представниця ГО «Центр UA» Аліса Рубан за підтримки Інституту медіа права подала позов до голови Верховної Ради з вимогою забезпечити доступ громадян до відкритих засідань парламенту.

«Незважаючи на те, що судове засідання у цій справі, призначене спочатку на 28 жовтня, вже декілька разів відкладалося (наразі розгляд справи призначений на 10 грудня 2014 року), основний результат боротьби громадськості вже досягнутий – 27 жовтня Олександр Турчинов нарешті затвердив Розпорядження «Про порядок доступу осіб до відкритих пленарних засідань Верховної Ради України» №694», - поінформували в Інституті медіа права.

При цьому зазначається, що на офіційному сайті Верховної Ради відповідний документ досі не оприлюднений, однак юристи Інституту медіа права змогли отримати скановану копію розпорядження у відповідь на свій інформаційний запит.

Відповідно до рішення Турчинова, вільний доступ до засідань буде забезпечений вже з дня відкриття першої сесії Верховної Ради восьмого скликання, йдеться в повідомленні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Людям Показати IP 20 Листопада 2014 12:51
коментар було видалено
Люди Показати IP 20 Листопада 2014 12:56
"...Верните Донбасские пенсии! Не праздник «Свободы и гидности»..." Бач як заспівав, треба пенсія від України, іди і далі кричи "Раися вперде!" там і вимагай пенсію!
Дончанин до Люди Показати IP 20 Листопада 2014 13:17
В таком случае ты открытым текстом признаешь то, что твои "побратими" ведут агрессию на чужой земле.
Анонім до Дончанин Показати IP 20 Листопада 2014 15:31
Люда відкритим текстом дала зрозуміти, що той, хто хоче жити в х*йлостані, може спокійно і назавжди покинути територію України.
сірий вовк Показати IP 20 Листопада 2014 13:31
Зброю для відстрілу дупутатів приносити можна?
Анонім до сірий вовк Показати IP 20 Листопада 2014 14:11
А кто же за вас беспокоиться будет?
опа Показати IP 20 Листопада 2014 14:09
А з курячими яйцями чи помідорами будуть пропускати?
волиняка Показати IP 20 Листопада 2014 15:15
А кіко буди стоїти один білет? На скіко годин? Які дакумєнти тре матиз собою?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus