USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перше засідання Верховної Ради. ОНОВЛЕНО

27 Листопада 2014 10:08
На першому засіданні Верховної Ради восьмого скликання зареєструвалося 399 народних депутатів.

За станом на 12.25 у Верховній Раді вже сформовані фракції. Голова тимчасової президії Володимир Гройсман оголошує про реєстрацію фракцій та озвучує кількість членів.

Так, "Народний фронт" налічує 83 депутати, "Самопоміч" - 32 нардепи, "Батьківщина" має 19 нардепів, партія Ляшка - 22, "Опозиційний блок" зібрав 40 депутатів. Лише про фракцію "Блока Петра Порошенка" інформація не озвучувалася. Як повідомлялося раніше, стали відомі лідери всіх фракцій у новій Раді.

Так, за станом на 12:00 Турчинов завершив свою роботу спікером у Раді. У кріслі його змінив Володимир Гройсман. Він оголосив засідання парламенту 8-го скликання офіційно відкритим. У сесійній залі зареєстурвалися 389 новообраних нардепів. Турчинов же завершив свою роботу під оплески та вигуки "Молодець!".

Нагадаємо, сьогодні, 27 листопада, Олександр Турчинов відкрив перше засідання новообраної Верховної Ради.

Новообрані народні депутати України склали присягу й офіційно стали парламентарями. Відповідно до Регламенту Верховної Ради, присягу читав найстаріший за віком нардеп - колишній регіонал Юхим Звягільський. Решта парламентарів повторювали клятву за ним хором. Після того кожен підписав свою присягу.

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

"Перше засідання Верховної Ради з нагоди складання народними депутатами присяги на вірність українському народу оголошую відкритим", - оголосив Турчинов.

Після цього в залі прозвучав гімн України, після чого депутати дружно проскандували: "Слава Україні! Героям Слава!".

Турчинов привітав депутатів з початком роботи і побажав плідної праці. Він також оголосив хвилину мовчання за загиблими воїнами у зоні АТО.

На урочистому засіданні Ради присутні президент Україин Петро Порошенко, прем`єр-міністр Арсеній Яценюк, попередні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, а також голови Верховної Ради попередніх скликань, народні депутати попередніх скликань, колишні прем`єри, голова та судді Конституційнійного суду, Вищого суду, генпрокурор, глави НБУ, ЦВК, СБУ, керівники центральних органів влади тощо.

Парламент поки складатиметься із 423 народних депутатів замість передбачених законодавством 450-ти. 27 мажоритарних виборчих округів - на Донбасі та в Криму - не голосували. ЦВК обіцяє, що ці регіони оберуть своїх представників у парламент, щойно вдасться звільнити ці території та встановити там українську владу.

У новообрану Раду пройшли 132 нардепи від "Блоку Петра Порошенка", 82 - від "Народного фронту", 33 - від "Самопомочі", 29 - від "Опозиційного блоку", 22 - від Радикальної партії Олега Ляшка, 19 - від ВО "Батьківщина", шість - від ВО "Свобода" (мажоритарники), по одному - від "Волі", "Заступу", "Правого сектору", Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна". Самовисуванців у парламент пройшло 94.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
коля Показати IP 27 Листопада 2014 10:32
тільки януковича не було. Він з коханкою живе не гірше як в Україні жив. Ми самі такого вибрали колись
Tit Показати IP 27 Листопада 2014 10:43
новым министром обороны Украины может стать Александр Турчинов. В обмен Арсений Яценюк готов пожертвовать креслом спикера в пользу Владимира Гройсмана. Яценюк и Порошенко договорились совершить взаимовыгодный обмен. Это и понятно: дядя Байден приказал не ссорится и сформировать Кабмин до 1 декабря, поэтому скрипя сердце, оба руководителя Украины вынуждены идти на взаимные уступки. Пока не решена судьба главного милиционера Авакова, но в блоке Порошенко уверены, что этот пост он потеряет. С одной стороны, иметь своего спикера, который будет контролировать ВР и управлять большинством для президента крайне важно. Однако, возлагая на Турчинова обязанности министра обороны, Верховный главнокомандующий рискует утратить контроль над ситуацией в зоне АТО.
гиги до Tit Показати IP 27 Листопада 2014 13:16
А він тіпа зараз контролює ситуацію в зоні війни, перепрошую - АТО.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 11:41
Нове шоу.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 13:35
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus