USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці читають все менше газет і журналів

15 Червня 2011 15:02
З кожним роком українці витрачають все менше часу на читання друкованих газет і журналів, натомість збільшується час, проведений на інтернет-ресурсах.
Згідно з результатами досліджень компанії TNS Україна, якщо в кінці 2007-го – на початку 2008 року середній українець проводив 217 хвилин за читанням газет і журналів, то наприкінці 2010-го – початку 2011 року ця цифра зменшилася до 167 хвилин, тобто на 25% менше, – пише Дело.
За словами керівника департаменту постійних та медіа досліджень TNS Україна Ганни Добривечір, щотижневе охоплення друкованої преси за цей же період скоротилося на 13%.
При цьому за три роки збільшилася сума, яку українці витрачають на друковані джерела інформації. На початку 2008 року на одного українця припадало 20 гривень, витрачених на газети.
У 2011 році цей показник збільшився до 29 гривень. Головна причина – істотне подорожчання друкованого слова в останній час.
Розподіл цільової аудиторії друкованих ЗМІ залишається практично стабільним. В Україні лідирують видання загального змісту, ТБ-гіди і жіночі газети й журнали.
Кожен з цих сегментів займає близько 25% ринку.
Сегмент ділової преси залишається незначним – 3%. За даними TNS Україна, типовий читач ділових ЗМІ витрачає на їх придбання 47 гривень у місяць, що на 11 гривень більше, ніж три роки тому.
Як зазначає Ганна Добривечір, найбільш популярними темами на сторінках ЗМІ залишаються політичні події в Україні та світі, міські новини та події.
Питання економіки, бізнесу і фінансів цікавлять менше 20% населення України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus