USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці не платитимуть 60 євро за візу, але без пальців необійтися

26 Червня 2009 19:06
Українським громадянам не доведеться сплачувати 60 євро за отримання візи до країн ЄС, на зважаючи на відповідну норму в Візовому Кодексі країн ЄС. Про це повідомляють «Волинські Новини».
«Для громадян України на за візи залишається незмінною – 35 євро, оскільки положення візового кодексу не розповсюджуються на двосторонні угоди ЄС, укладені з третіми країнами в галузі спрощеного порядку видачі віз», – заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.
Він також нагадав, що двосторонньою угодою також встановлено 14 категорій осіб, які мають право на безкоштовні візи. Пан Єлісєєв також наголосив, що наразі ведуться переговори про розширення таких категорій.
Зокрема, за його словами, Україна веде переговори про запровадження безкоштовних віз для «представників релігійних громад, неурядових організацій, організованого туризму, професійних спілок і об’єднань».
Водночас пан Єлісєєв наголосив, що норма про необхідність взяття відбитків пальців для отримання візи поширюватиметься н українських громадян, – пише \"Українська правда\".
«Відбитки пальців будуть братися, але коли – це питання. Бо цей документ (Візовий Кодекс) набуває чинності через 30 днів, а потім його положення на практиці мають бути застосовані через десь 6 місяців», – сказав він.
«Відбитки пальців згідно з Візовим кодексом робляться і закладаються в базу на 59 місяців... Українська сторона сама буде це запроваджувати, бо це є одна з вимог укладання угоди з ЄС про безвізовий режим», – додав посадовець.
«Якщо наступного разу вибудете брат візу, вони подивляться, що візова історія громадянина Х позитивна, тому для нього на підставі вашого паспорта і запрошення можна давати візу без будь-яких візових проволочек»,  – сказав він.
Водночас він додав, що відсутність відбитків пальців не є підставою у відмові видачі візи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vic Показати IP 28 Червня 2009 15:18
Перевіряйте текст на помилки і очепятки, будь ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus