USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скандальний законопроект про 22 євро за посилку відкликали

9 Грудня 2016 08:15
Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) відкликала з Мінфіну законопроект, який стосувався встановлення митного ліміту до 22 євро за посилку.

Про це «Економічній правді» заявив голова АПІТУ Юрій Пероганич.

За його словами, в Асоціації не очікували негативної реакції суспільства. «Законопроект будуть доопрацьовувати. Подібна норма у майбутньому буде введена згідно з Європейським законодавством», - зазначив він.

Нагадаємо, встановлення митного ліміту підтримував і голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Як повідомлялося, АПІТУ лобіює інтереси 72 найбільших виробників, імпортерів і дистриб'юторів споживчої електроніки.

Нагадаємо, ідею оподаткування посилок вартістю понад 22 євро АПІТУ почала просувати з весни 2016 року. Тоді асоціація написала прем'єру лист з проханням посилити умови імпорту, зокрема, встановити ліміт в 22 євро (зараз ліміт становить 150 євро).

Натомість постачальники електроніки, що не входять до складу АПІТУ, законопроект охрестили "картельною змовою" з метою монополізації ринку. На їхню думку, зниження безподаткового ліміту призведе до подальшої тінізації імпорту, монополізації ринку і зростання цін на закордонні товари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
САК Показати IP 9 Грудня 2016 09:44
"...боріться! Поборете! Вам Бог помагає..." - дійсно працює :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus